Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
 Focuri de armă pentru reţinerea contrabandiştilor! Peste 130.000 de țigări confiscate

Focuri de armă pentru reţinerea contrabandiştilor! Peste 130.000 de țigări confiscate

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Infractional

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări, în urma căreia au identificat doi cetăţeni români, care au încercat să introducă ilegal în România ţigări în valoare de peste 60.000 lei.

Pentru valorificarea unor informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Stânca, judeţul Botoşani, au desfăşurat în data de 27 octombrie 2015, o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu produse accizabile.

Poliţiştii de frontieră au observat în jurul orei 15.50, pe direcţia localităţii de frontieră Stânca, la malul râului Prut, două persoane care cărau în spate colete voluminoase.

La apariţia poliţiştilor de frontieră, persoanele au abandonat coletele şi au fugit spre localitatea Stânca. Întrucât persoanele nu s-au supus somaţiei legale prin voce efectuate de poliţiştii de frontieră, lucrătorii noştri au executat şapte focuri de armă în plan vertical, fără a fi înregistrate victime sau pagube materiale.  

În urma activităţilor specifice întreprinse, poliţiştii de frontieră au identificat persoanele implicate în activitatea de contrabandă, respectiv cetăţenii români M.P., în vârstă de 23 de ani şi S.C., în vârstă de 30 de ani, ambii domiciliaţi în judeţul Botoşani.

În cele patru colete au fost inventariate 135.000 de ţigarete marca Ritm şi Plugarul, cu timbru de acciză R. Moldova, în valoare de 65.823 lei.

Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele celor doi tineri lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră din R. Moldova, în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi depistării tuturor persoanelor implicate.

ZiareBotosani.ro

Infractional: Alte articole din Botosani