Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Drumul spre Italia oprit la Mitoc

Drumul spre Italia oprit la Mitoc

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Infractional

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au reţinut patru bărbaţi din Republica Moldova, care au trecut ilegal frontiera de stat, cu scopul de a ajunge în Italia pentru a-şi găsi un loc de muncă.

În data de 27 martie a.c., în jurul orelor 23.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Stânca, pe timpul executării unei misiuni specifice cu autospeciala ce funcţionează pe principiul termoviziunii, au observat, pe direcţia localităţii Mitoc, patru persoane, care nu-şi justificau prezenţa în zonă.

În scurt timp, o patrulă formată din poliţişti de frontieră de la Sectorul PF Stânca s-a deplasat la faţa locului, unde au depistat şi reţinut patru bărbaţi, care vorbeau cu puternic accent moldovenesc, unul dintre ei având asupra sa documente de identitate.

În urma cercetărilor efectuate cu sprijinul autorităţilor din R. Moldova precum şi din declaraţiile bărbaţilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei patru sunt cetăţeni din R. Moldova, au vârste cuprinse între 22 şi 40 de ani, au trecut ilegal frontiera dintre Republica Moldova şi România folosind o barcă pneumatică, intenţia lor fiind de a ajunge în Italia pentru a găsi un loc de muncă.

Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele celor patru bărbaţi acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, dosarul urmând a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni, competent în soluţionarea cauzei.

Conform Acordului încheiat între Moldova şi România, la finalizarea cercetărilor, cei patru cetăţeni vor fi predaţi autorităţilor de graniţă a statului vecin.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Infractional: Alte articole din Botosani