Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Dosar penal pentru un șofer care a izbit un minor aflat pe bicicletă

Dosar penal pentru un șofer care a izbit un minor aflat pe bicicletă

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Infractional

Copiii cu autism au emotii. Ei traiesc la fel ca noi toti, iubirea, supararea, dorul, satisfactia, tristetea. Doar modul de exprimare este diferit!

Ziua Internationala a Constientizarii Autismului este marcata, la nivel mondial in fiecare an, in data de 2 aprilie incepand cu anul 2007, odata cu rezolutia Organizatiei Natiunilor Unite, cu scopul de a contribui la informarea societatii privind tulburarea de spectru autist si nevoia de acceptare si integrare a persoanelor cu autism si a familiilor acestora.

In Romania sunt aproximativ 30.000 de persoane cu autism. 1 din 68 de copii sufera de o forma de autism - una dintre cele mai des intalnite tulburari ale copilariei. Slaba informare, lipsa specialistilor, influentele prejudecatilor, duc la intarzierea diagnosticarii, respectiv la intarzierea interventiei terapeutice sau chiar lipsa ei din pricina lipsei fondurilor.

Autismul este o boală caracterizată de scăderea capacităţii de a interacţiona în plan social şi de a comunica, de un comportament stereotip şi repetitiv cu simptome ce se manifestă de obicei înaintea vârstei de 3 ani. Nu exista nici un tratament medicamentos care sa vindece autismul, dar cu terapie timpurie intensiva, pana la 47% dintre copiii cu autism pot trai o viata independenta.

Ca de fiecare data, administratia locala a Municipiului Dorohoi, Centrul de zi pentru copiii si tinerii cu dizabilitati din cadrul Directiei de Asistenta Sociala Dorohoi sunt alaturi si sustin persoanele cu autism si apartinatorii acestora in aceasta zi speciala.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Infractional: Alte articole din Botosani