Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Doi tineri din R. Moldova prinși când încercau să intre ilegal în România, trecând înot apa râului Prut

Doi tineri din R. Moldova prinși când încercau să intre ilegal în România, trecând înot apa râului Prut

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Infractional

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi au depistat în zona de responsabilitate doi tineri din R. Moldova, care au încercat să intre ilegal în România, trecând înot apa râului Prut. Unul dintre cei doi bărbaţi este cercetat în R. Moldova pentru săvârşirea infracţiunii de furt.

În data de 23 august a.c., în jurul orei 13.50, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iași, acționând în baza unei informații provenite de la o persoană de sprijin, au depistat pe direcţia localităţii de frontieră Mânzăteşti, județul Iași, două persoane de gen masculin, care nu aveau documente de identitate, și care nu-și justificau prezența în zonă.

Colegii noștri au procedat la conducerea celor două persoane la sediul Punctului de Trecere a Frontierei Iaşi feroviar în vederea stabilirii identității și efectuării cercetărilor.

În urma verificărilor specifice efecuate, cu sprijinul autorităților din R. Moldova și din declarațiile persoanelor, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt P.C. și N.P., cetățeni din R. Moldova, în vârstă de 18, respectiv 35 de ani și au trecut râul Prut înot. Cei doi au recurs la această metodă deoarece P.C. este cercetat în R. Moldova pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar N.P. este căutat de nişte conaţionali pentru a restitui sume de bani împrumutate anterior. Aceştia au mai adăugat că intenționau să ajungă în municipiul Iaşi în vederea găsirii unui loc de muncă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

În baza Acordului de Readmisie încheiat între C.E. şi R.Moldova, cei doi tineri au fost predaţi autorităţilor de frontieră ale statului vecin pentru continuarea cercetărilor.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Infractional: Alte articole din Botosani