Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Cultura ilegală de canabis descoperită în pădurea de lângă satul Rediu

Cultura ilegală de canabis descoperită în pădurea de lângă satul Rediu

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Infractional

O cultură ilegală de cannabis, înfiinţată pe raza comunei Rădăuţi Prut, a fost desfiinţată de procurorii botoşăneni ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Cultura a fost descoperită în pădurea de lângă satul Rediu, în locul numit „La Huci”, procurorii dispunând distrugerea plantelor. Astfel, în urma recoltării haldanilor au rezultat cantităţile de 8,42 kilograme şi respectiv 10,09 kilograme de cannabis, care au fost ambalate în doi saci, aceştia fiind depuşi ulterior în Camera de Corpuri Delicte a Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia Cazier judiciar, statistică şi evidenţă operativă.

O mică cantitate a fost trimisă spre analiză către laboratorul de analiză a drogurilor Iaşi, expertizele confirmând că ar fi vorba de cannabis. Cercetările au condus către trei indivizi P.P.V., A.A.I. şi C.Ş.C., însă, în urma administrării probelor, nu s-a putut stabili o legătură directă între aceştia şi cultura ilegală. Prin urmare, procurorii DIICOT au dispus clasarea cauzei, cele aproape 18,5 kilograme de cannabis fiind confiscate în urma unei decizii a Tribunalului Botoşani, plantele urmând să fie distruse.

ZiareBotosani.ro

Infractional: Alte articole din Botosani