Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Cetățeni turci depistați de polițiștii de frontieră botoșăneni la frontiera cu Republica Moldova

Cetățeni turci depistați de polițiștii de frontieră botoșăneni la frontiera cu Republica Moldova

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Infractional

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au identificat şi reţinut, pedirecţia localităţii de frontieră Mitoc, șasecetăţeni din Turcia, care au trecut ilegal frontiera din R. Moldova cu intenţia de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

În data de 25 decembrie 2019, în jurul orei 09.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Rădăuți Prut - I.T.P.F. Iaşi au identificat şi reţinut, în localitatea de frontieră Mitoc, județul Botoşani, un grup de șase cetăţeni străini, care nu își justifica prezența în zonă.

Persoaneleau fost conduse la sediul SPF Rădăuți Prut pentru cercetări, unde s-a constatat că aveau asupra lor documente de identitate emise de autoritățile din Turcia. Totodată, în urma verificărilor efectuate în comun cu polițiștii de frontieră din R. Moldovas-a stabilit că persoanele în cauză sunt șase bărbaţi, cetăţeni turci, cu vârste cuprinse între 20 și 38 de ani şi au trecut ilegal frontiera din R. Moldova în România cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iarcetățenii străini au fost preluați de autorităţile de frontieră din R. Moldova, în vederea continuării cercetărilor, conform legislaţiei pe linie de combatere a migraţiei ilegale. Reprezentanţii celor două state vor colabora şi în viitor şi vor lua toate măsurile necesare pentru a păstra un climat de ordine şi siguranţă la frontiera comună.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Infractional: Alte articole din Botosani