Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Botoșăneancă judecată după ce a vândut băuturi alcoolice ilegal

Botoșăneancă judecată după ce a vândut băuturi alcoolice ilegal

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Infractional

O botoșăneancă este acuzată de procurori de evaziune fiscală după ce a vândut băuturi alcoolice fără a înregistra veniturile.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei Maria Prepeliță, în vârstă de 41 de ani, din municipiul Botoşani, cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de "evaziune fiscală".

S-a reţinut că inculpata, în cursul lunii septembrie 2014, a comercializat băuturi alcoolice, în incinta magazinului PRIMUS din Complexul Jatex din municipiul Botoşani, fără înregistrarea veniturilor în contabilitate, ceea ce a dus la prejudicierea bugetului de stat cu suma de 3.718 lei, reprezentând neplata accizei, TVA şi impozit pe profit, prejudiciu recuperat în timpul urmăririi penale, potrivit stiri.botosani.

„Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", se precizează într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani.

ZiareBotosani.ro

Infractional: Alte articole din Botosani