Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Bilanț percheziții: Zeci de mii de țigarete confiscate și cinci persoane puse sub învinuire

Bilanț percheziții: Zeci de mii de țigarete confiscate și cinci persoane puse sub învinuire

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Infractional

Cinci persoane au fost puse sub învinuire şi duse la audieri la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean în urma percheziţiilor ce au avut loc, vineri dimineaţa, pentru destructurarea unei grupări ce se ocupa de contrabanda cu ţigări.

Oamenii legii au găsit la locuinţele suspecţilor 41.000 de ţigarete, fiind ridicate şi înscrisuri utile în probarea cauzei.

„În perioada iunie – august 2015, suspecţii au traficat peste 38.000 de pachete de ţigări aduse ilegal din Republica Moldova şi Ucraina şi care au fost comercializate mai apoi pe piaţa neagră”, a precizat Daniela Gheorghiescu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

Poliţiştii botoşăneni au desfăşurat, în această dimineaţă, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice – I.G.P.R., şaisprezece percheziţii. În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale - I.G.P.R..

În scopul probării activităţii infracţionale a unor persoane bănuite de contrabandă cu ţigarete, astăzi, 14 august a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean  Botoşani – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul poliţiştilor de profil din judeţele Suceava, Iaşi şi Bacău, au pus în executare 16 mandate de percheziţie.

Activităţile s-au desfăşurat simultan la imobile aparţinând unor persoane fizice din judeţele Botoşani – şapte percheziţii, Suceava – şase percheziţii, Iaşi – două percheziţii, Bacău – o percheziţie. Prejudiciul creat în dauna bugetului consolidat al statului, prin comiterea faptelor menţionate, a fost estimat la peste 440.000 lei.

ZiareBotosani.ro

Infractional: Alte articole din Botosani