Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Acțiune în Piața Tudora desfășurată de jandarmii botoşăneni

Acțiune în Piața Tudora desfășurată de jandarmii botoşăneni

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Infractional

În dimineața zilei de joi, 13 august 2015, în piața din localitatea Tudora, s-a desfășurat o acțiune punctuală organizată de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani, în urma căreia au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 5200 lei.

Contravențiile au fost aplicate, în principal, pentru abateri de la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activitați de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, comercianții sancționați desfășurând acte de comerț în alte zone decât cele autorizate de primării, în speță, pe marginea drumului de acces spre piață sau fără a afișa prețurile produselor oferite spre vânzare.

Pentru a se sustrage de la aplicarea amenzilor, unii dintre comercianți nu au dorit să-și declare identitatea la cererea organelor de jandarmi, fiind sancționați contravențional cu amendă între 100 și 500 lei, pentru „refuzul de a da relații pentru stabilirea identității sau de a se legitima cu actul de identitate”, în conformitate cu art.2, alin. 31, din legea 61/1991.

ZiareBotosani.ro

Infractional: Alte articole din Botosani