Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Bărbat cercetat de poliţiştii de frontieră pentru contrabandă cu ţigări

Bărbat cercetat de poliţiştii de frontieră pentru contrabandă cu ţigări

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Infractional

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi, au depistat un cetăţean român care încerca să introducă ilegal în ţară 8.055 pachete ţigări de contrabandă, transportându-le în spate, de la malul râului Prut, până la o casă abandonată din apropierea frontierei.

Pentru valorificarea unor informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora - Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au desfăşurat în data de 15 septembrie 2015, o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu produse accizabile.

Astfel, în jurul orei 22.00, poliţişti de frontieră din cadrul sectorului au observat, pe direcţia localităţii de frontieră Moreni, în apropierea malului românesc al râului Prut, o persoană de sex masculin care transporta trei colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au reţinut persoana în cauză, pe care au condus-o la sediul sectorului pentru cercetări. Astfel, s-a stabilit că este cetăţeanul român M.C., în vârstă de 44 ani, domiciliat pe raza judeţului Iaşi. La cercetarea zonei, în imediata apropiere, lângă digul naţional, într-o casa nelocuită, poliţiştii de frontieră au mai descoperit patru colete din acelaşi lot.  

În urma inventarierii coletelor, au fost descoperite 8.055 pachete ţigări de diferite mărci, în valoare de aproximativ 89.008 lei.

Cu privire la cele constatate bărbatul a declarat că a fost contactat de un cetăţean din Republica Moldova, care i-a propus ca în schimbul sumei de 500 lei să transporte coletele cu ţigarete, de la malul râului Prut, până la casa nelocuită, în care au fost descoperite.

A fost dispusă măsura confiscării ţigaretelor şi a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră din R. Moldova, în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi depistării tuturor persoanelor implicate.

ZiareBotosani.ro

Infractional: Alte articole din Botosani