Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Acțiuni organizate de polițiștii botoșăneni pentru asigurarea ordinii și liniștii publice

Acțiuni organizate de polițiștii botoșăneni pentru asigurarea ordinii și liniștii publice

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Infractional

În noaptea de 14/15.09.2019, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, împreună cu poliţişti aparţinând Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciului de Ordine Publică şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale au acţionat pe raza oraşului Darabani, în special în proximitatea localurilor de alimentaţie publică de tip cluburi, unde se concentrează un aflux mare de persoane, predispuse la comiterea de fapte antisociale, pentru prevenirea şi combaterea actelor de tulburare a liniştii publice şi pentru evidenţierea elementului poliţienesc.

Cu ocazia activităţilor specifice desfăşurate, au fost legitimate 120 de persoane şi controlate 7 autoturisme. În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale, a căror valoare depăşeşte suma de 10.000 de lei, fiind confiscată şi suma de 670 de lei în numerar. La această acţiune au participat şi lucători din cadrul IJJ Botoşani, ISU Botoşani şi Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului.

În noaptea de 14/15.09.2019, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Botoşani, cu sprijinul celor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi lucrătorilor din cadrul IJJ Botoşani au acţionat pe raza municipiului Botoşani, pentru evidenţierea elementului poliţienesc şi pentru prevenirea şi combaterea actelor comise cu violenţă în locaţiile de alimentaţie publică de tip cluburi şi în zona adiacentă acestora.

În urma activităţilor specifice desfăşurate, poliţiştii au legitimat peste 290 de persoane şi au efectuat 133 de controale corporale. De asemenea, au fost verificate 14 autoturisme. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 16 sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 4.300 de lei, 7 dintre ele fiind conform Legii 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

La data de 14.09.2019, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale nr. 3 Hlipiceni şi Serviciului Rutier au organizat o acţiune pe raza comunei Truşeşti, pentru prevenirea şi combaterea cauzelor generatoare de accidente de circulaţie. Cu ocazia activităţilor specifice, poliţiştii au legitimat 73 de persoane şi au controlat 42 de autovehicule. În urma neregulilor constatate, aceştia au aplicat 20 de sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a acestora fiind de aproximativ 6.000 de lei.

Exemplu:
Pe drumul judeţean DJ 282 de pe raza comunei Albeşti a fost oprit pentru control un moped condus de un bărbat de 68 de ani, din aceeaşi localitate. Cu ocazia verificărilor, s-a constatat faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Pe numele său a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere fără permis.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Infractional: Alte articole din Botosani