21.120 ţigarete şi 170 Kg arome pentru narghilea confiscate la frontieră - FOTO

21.120 ţigarete şi 170 Kg arome pentru narghilea confiscate la frontieră - FOTO

În P.T.F. Albiţa, echipa comună de control formată din inspectori vamali şi poliţişti de frontieră a descoperit peste 21.000 ţigarete cu timbru de acciză R. Moldova şi 170 Kg arome pentru narghilea, pe care patru cetăţeni români încercau să le introducă în ţară, ascunse în diverse componente ale autovehiculelor pe care le conduceau.

În ziua de 3 martie a.c., în jurul orei 02.30, la P.T.F. Albiţa/ judeţul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român Veaceslav C., în vârstă de 45 de ani, conducând un autocar înmatriculat în R. Moldova.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autovehiculului, ocazie cu care echipa comună de control a descoperit ascunse în sistemul de aer condiţionat şi în roata de rezervă a autocarului, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră, 11.400 ţigarete, marca Winston, cu timbru de acciză R.Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura confiscării ţigărilor în valoare de 2.850 lei şi sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Ieri 2 martie a.c., în jurul orei 21.30, la P.T.F. Albiţa/ judeţul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român Diomid C., în vârstă de 27 de ani, conducând un autoturism înmatriculat în R. Moldova.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului, ocazie cu care, echipa comună de control formată din lucrători vamali şi poliţişti de frontieră a descoperit ascunse sub bancheta din spate a autoturismului, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră, 170 pachete arome pentru narghilea, având o greutate totală de 170 Kg.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii bunurilor în valoare de 27.200 lei şi sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 6.500 lei.

Alţi doi cetăţeni români au fost depistaţi la controlul de frontieră încercând să introducă în ţară 9.720 ţigarete de provenienţă R. Moldova, ascunse în bacheta din spate, în capitonajul portbagajului şi în roata de rezervă a unui autoturism, precum şi într-un compartiment de depozitare din interiorul unui autocar, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura confiscării ţigărilor în valoare totală de 2.430 lei şi sancţionarea contravenţională a persoanelor cu amendă în valoare totală de 11.000 lei.

Stirea anterioara

S-au interzis tragerile în Poligonul Jandarmeriei. Trupele antiteroriste se antrenează cu gloanțe oarbe și cu pocnitori

Stirea Urmatoare

ISU Botoșani: Respectarea regulilor de prevenire a incendiilor

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.