Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Noutăţi pentru şoferi la pompă! Etichete la care trebuie să fiți atenţi când alegeți carburanţii

Noutăţi pentru şoferi la pompă! Etichete la care trebuie să fiți atenţi când alegeți carburanţii

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Informatii-Utile

Nu e vorba despre o nouă scumpire, ci despre etichete noi, detaliate, pentru toate tipurile de carburanti. Vor avea aceeaşi denumire în toată Uniunea Europeană, astfel incat să-i ajute pe şoferi să aleagă benzina sau motorina, atunci când sunt într-o ţară străină.

La pompele de benzină, pe lângă numele actual al carburantului, apare o etichetă rotundă cu litera E, urmată de un număr, care poate fi 5,10 sau 85, în funcție de procentul de etanol conținut de benzină.

La pompele de motorină, eticheta are formă pătrată, iar în interiorul ei se găsește litera B, urmată de procentul de boiodiesel conținut. Mai există o altă eticheta care conține litere XTL și care reprezintă motorină sintetică, sortiment care încă nu există pe piață românească de carburanți.

Rombul e figura alocată carburnatilor alternativi, care va cuprinde fie formulă H2, pt hidrogen, sau o combinație de trei litere pentru gazul petrolifer lichefiat, gazul natural lichefiat și gazul natural compresat.

Însă nu numai companiile care comercializează carburanți vor trebui să afișeze noile etichete, ci și companiile producătoare de autovehicule vor fi obligate să facă același lucru. Afișarea va fi făcută pe interiorul ușiței de alimentare a rezervorului, pentru că șoferii să poată ști cu ce tip ce carburant funcționează automobilul.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Informatii-Utile: Alte articole din Botosani