Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Model declaraţie care trebuie completată la intrarea în România

Model declaraţie care trebuie completată la intrarea în România

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Informatii-Utile

IPJ Botoșani a transmis modelul declaraţiei care trebuie completat la intrarea în România în contextul situaţiei generate de coronavirus şi reiterează faptul că scrierea unor date eronate în acest document intră sub incidenţa legii, conform articolelor 326 şi 352 din Codul penal astfel:

Articolul 326 din Codul Penal - Falsul în declarații:
Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unități în care aceasta își desfășoară activitatea în vederea producerii unei consecințe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declarația făcută servește la producerea acelei consecințe, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Articolul 352 din Codul Penal - Zădărnicirea combaterii bolilor:
(1) Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este săvârșită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la 6 luni sau amenda.

CLICK AICI pentru a descărca declarația tip


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Informatii-Utile: Alte articole din Botosani