Cum recunoști un pepene injectat față de unul natural. Detaliile secrete care îl fac toxic și periculos

Cum recunoști un pepene injectat față de unul natural. Detaliile secrete care îl fac toxic și periculos

Pe timpul verii, niciun alt fruct nu este mai bun decât pepenele. Dar consumul de pepene verde, care este injectat, vă poate afecta rinichii, ficatul. Într-un cuvânt ne poate afecta grav sănătatea. Este important să știm care este pepenele bun și care este cel injectat. Încercăm în cele urmează să vă ajutăm să faceți diferența între pepenele bun și cel injectat.

Cât de periculos este să mănânci astfel de fructe injectate
A sosit sezonul estival și odată cu acesta vine sezonul pentru pepenele verde, care este considerat cel mai sănătos fruct al verii. Pepenele verde este un fruct care conține 92% apă și 6% zahăr. Consumul de pepene verde este considerat benefic vara, deoarece este bogat în fibre.

Dar știți că în acest sezon există și o mulțime de pepeni verzi pe piață, care sunt injectați pentru a arăta la fel de roșu și frumos, ca cei copți? Nu este ușor pentru oamenii obișnuiți să recunoască pepenele care este injectat.

De obicei, un colorant este injectat în pepenele verde pentru a face să pară extraordinar de roșu și suculent. Uneori, oxitocina este injectată în pepenele verde pentru a crește mai repede.

Aceste fructe injectate chimic pot fi foarte dăunătoare sănătății. Vă întrebați cum să identificați ce pepene verde este injectat? Încercăm în cele urmează să vă ajutăm să faceți diferența între pepenele bun și cel injectat.

Care sunt substanțele chimice injectate în pepenele verde
Pepenele verde injectat poate avea substanțe chimice precum nitrat, colorant artificial, și vorbim aici de cromat de plumb, galben metanol, roșu Sudan, carbură, oxitocină. Toate aceste substanțe fac pepenele verde extrem de nesănătos pentru sănătatea intestinelor. Următoarele sunt câteva dezavantaje ale consumului de fructe injectate, care pot avea un impact sever asupra sănătății:

De multe ori azotul este utilizat pentru creșterea rapidă a pepenelui. Dacă acest azot intră în corp, poate fi foarte dăunător, deoarece este considerat a fi un element toxic.
Coloranții artificiali, cum ar fi cromatul de plumb, galbenul metanolului, roșu, sunt adesea folosiți pentru a conferi pepenelui o culoare roșie excelentă. Consumul de pepene verde cu aceste substanțe chimice dăunătoare poate provoca intoxicații alimentare.
O mulțime de pepeni verzi sunt injectați cu carbură. Această carbură este atât de periculoasă pentru ficat și rinichi încât, în anumite situații, rinichiul persoanei poate fi deteriorat în mare măsură.
Galbenul de metanol folosit pentru a da pepenelui verde o culoare roșie poate face o persoană să fie predispusă la cancer.
Consumul de cromat de plumb utilizat în pepenele verde poate provoca pierderea de sânge în corp, deteriorarea celulelor creierului și poate duce, de asemenea, la orbire.
Consumul de pepene roșu injectat cu „roșu Sudan” poate provoca probleme digestive și deranjamente stomacale.
 
Verificați pulberea albă
De multe ori veți vedea pulbere albă și galbenă pe suprafața superioară a pepenelui. O veți peria ca praf, dar această pulbere poate fi carbură, ceea ce face ca fructele să se coacă mai repede. Aceste carburi sunt, de asemenea, utilizate la mango și banane. Prin urmare, pepenele trebuie spălat bine cu apă înainte de tăiere.

Pepenele verde este prea roșu?
De multe ori pepenii injectați vor apărea prea roșii. Veți vedea o roșeață și resmiți o dulceață mai mult decât de obicei în timp ce-l tăiați și mâncați. De asemenea, în timp ce ajungeți la mijloc, veți vedea un semn ușor ars din cauza substanțelor chimice. În prima încercare, pepenele verde poate părea roșu și proaspăt, dar va putrezi.

Vedeți dacă există găuri sau fisuri
De multe ori există o mică gaură în pepenele verde în timp ce este injectat. Acest lucru este adesea cerut de oameni, dar a eliminat un aspect natural. Dacă după tăierea pepenelui, vezi găuri și fisuri în mijlocul acestuia, atunci acesta poate fi și un indiciu că pepenele verde a fost injectat.

Concluzie, și încă un sfat
Cel mai bun mod de a preveni să cumpărați pepeni injectați este identificarea semnelor indicate mai sus. În afară de asta, o modalitate este să lăsați pepenele verde cel puțin 2-3 zile după ce l-ați cumpărat. Pepenii verzi nu se strică timp de câteva săptămâni, deci nu există niciun rău dacă îi lăsați timp de 2-4 zile. În aceste 2-4 zile, dacă vedeți spumă sau apă ieșind de pe suprafața pepenelui, atunci înseamnă că a fost injectat chimic.

Stirea anterioara

Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare, una dintre cele mai mari sărbători ale creștinătății

Stirea Urmatoare

Șofer român de TIR, mort într-o parcare din Germania, după ce a fost prins între două semiremorci

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.