Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Când despodobim bradul de Crăciun?

Când despodobim bradul de Crăciun?

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Informatii-Utile

Odată cu apropierea Crăciunului, când se sărbătorește Nașterea Lui Iisus Hristos, lumea întră în febra împodobirii bradului. Însă, când despodobim bradul?

Data la care se despodobește bradul de Crăciun este o enigmă pentru mulți creștini. Unii spun că acesta trebuie despodobit imediat după Revelion, în timp ce în unele zone din țară se ține cu beteală și globuri până în preajma Sărbătorilor Pascale.

Cea mai cunoscută variantă, și cea corectă, este despodobirea bradului pe 7 sau 8 ianuarie, adică imediat după Sfântul Ioan Botezătorul. Unii români aleg să nu îl țină atât de mult în casă, însă, pentru că bradul se uscă și lasă în urmă numai mizerie.

Traditia spune ca pomul De Craciun se scoate din casa dupa Sfantul Ioan. Daca deja ai scos podoabele din pom si te pregatesti sa scoti bradul din casa, nu te grabi. Bradul este o adevarata farmacie si e pacat sa nu profiti de binefacerile cu care l-a inzestrat mama-natura.

Afla ca in lunile decembrie si ianuarie, acele de brad au cea mai mare cantitate de uleiuri volatile. Acele de brad pot fi folosite in diferite feluri pentru sanatatea si confortul tau si al familiei. Sursa: realitatea.net


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Informatii-Utile: Alte articole din Botosani