Au început înscrierile pentru Facultatea de Pompieri

Au început înscrierile pentru Facultatea de Pompieri

38 de locuri sunt puse la dispoziția tinerilor care vor să urmeze cursurile Facultății de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” din București, la programul de studii “Instalații pentru construcții - pompieri”, forma de învăţământ cu frecvenţă - 4 ani.

Data limită până la care se pot transmite cererile tip, completate lizibil și semnate, este 09 iulie a.c, ora 15.00. Acestea se înaintează în format electronic, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, la adresa de e-mail: [email protected]

Anul acesta, probele de admitere vor fi organizate în perioada 18-30 august. 

Examenul constă în susținerea unor probe eliminatorii (testare psihologică, examinare medicală și verificarea aptitudinilor fizice) și de evaluare a cunoștințelor la algebră și analiză matematică și fizică, sub forma unor teste grilă.

Condiţiile legale de recrutare a candidaţilor pentru admiterea în instituţiile de învăţământ pe locurile destinate formării iniţiale a cadrelor militare sunt următoarele: 

- să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România;
- să cunoască limba română, scris şi vorbit;
- să aibă capacitate deplină de exerciţiu;
- să fie apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihologic;
- să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi sau îi împlinească în cursul anului în care participă la concursul de admitere;
- să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat;
- să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate;
- să nu aibă antecedente penale, cu excepţia situaţiei când a intervenit reabilitarea;
- să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni;
- să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani;
- să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege.

Criteriile specifice pentru recrutarea candidaţilor la examenele de admitere în instituţiile de învăţământ, forma de învăţământ cu frecvenţă, în vederea formării profesionale iniţiale, sunt următoarele:

- să aibă vârsta de până la 27 de ani, împliniţi în anul participării la concursul de admitere;
- să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puţin 9,00, cu excepţia candidaţilor care au absolvit instituţii de învăţământ de nivel liceal în state membre ale Uniunii Europene în care nu se evaluează prin notă/punctaj/calificativ purtarea elevului;
- să nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare dintr-o instituţie de învăţământ.

Alte date şi informaţii pot fi obținute de la Serviciul Resurse Umane al ISU Botoșani, de luni până vineri, între orele 09:00-15:00, telefonic, la numărul 0231/508128 sau de pe site-ul instituției, www.isubotosani.ro.

Stirea anterioara

AJOFM Botoșani: În atenţia absolvenţilor promoţiei 2023

Stirea Urmatoare

Prevenirea furturilor din locuinţe – tema zilei a patra din săptămâna prevenirii criminalităţii

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.