Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
„Pagini din istoria României în context european” la Biblioteca „Mihai Eminescu” Botoșani

„Pagini din istoria României în context european” la Biblioteca „Mihai Eminescu” Botoșani

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Evenimente

Miercuri, 20 iunie, începând cu ora 11.00, la sala de lectură a Bibliotecii Județene „Mihai Eminescu” Botoșani vă invităm să fiți martori la lansarea unei noi și importante lucrări despre istoria României.

Volumul „Pagini din istoria României în context european” apare sub semnătura cunoscutului scriitor botoșănean Laurențiu C. Maftei și completează lista contribuțiilor botoșănene la istoriografia generală a României.

Deși de formație profesională tehnică, domnul Laurenţiu C. Maftei, dă dovadă de neobosită pasiune față de domeniul istoriei șine propune acum această a patra carte a domniei sale, ca o încununare a unei evoluții conștiincioase. Asiduu și consecvent cu sine însuși, pornește de la studii despre istoria propriei familii, originare din Bobuleştii Ştefăneştilor, a continuat prin consistente și importante contribuții lamonografia localității sale de baștină și ajunge astăzi, iată, la un studiu de mai mare amploare dedicat României. De această dată, autorul ne propune o înțelegere a istoriei României din perspectiva conexiunilor acesteia cu celelalte state europene.

Proiectul acestui volum s-a materializat cu sprijinul substanțial al Consiliului Județean Botoșani și este inclus în seria extraordinară de evenimente dedicate anului centenar al Marii Uniri. La Biblioteca Județeană volumul supus atenției publicului va fi prezentat de un alt important istoric al Botoșanilor, domnul prof. dr. Dan Prodan cu acribia și cu căldura care deja l-au consacrat. Vă așteptăm!


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Evenimente: Alte articole din Botosani