Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
„NOTRE DAME DE PARIS”, la Biblioteca Județeană Botoșani

„NOTRE DAME DE PARIS”, la Biblioteca Județeană Botoșani

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Evenimente

În întâmpinarea sărbătorilor pascale Clubul Night Music al Bibliotecii Județene „Mihai Eminescu” Botoșani vă invită să vizionați două spectacole remarcabile din istoria recentă a muzicii.

Este vorba despre un musical spectaculos, lansat pe 16 septembrie 1998, cu titlul Notre Dame de Paris, compoziție de anvergură, operă a lui RICCARDO COCCIANTE, pe un text în versuri create de LUC PLAMONDON, ce are ca punct de plecare cunoscuta povestea din romanul Cocoșatul de la Notre Dame, de Victor Hugo. Acest spectacol a cunoscut până acum peste douăzeci de puneri în scenă de la lansare și continuă să uimească publicul ascultător.

Din distribuție fac parte voci de mare valoare:
Quasimodo: GAROU
Esmeralda: HELENE SEGARA
Frollo: DANIEL LAVOIE
Gringoire: BRUNO PELLETIER
Phoebus: PATRICK FIORI

Partea a doua a audiției vă oferă o altă capodoperă din perioada de maximă glorie a Rock-ului. Jessus Christ Superstar, operă rock, din 1970 realizată de ANDREW LLOYD WEBBER și TIM RICE. Opera este o dramatizare muzicală a ultimei săptămâni din viața lui Iisus Christos, de la intrarea lui în Ierusalim până la Crucificare. Textele lui Tim Rice sunt bazate în mare parte pe Evangheliile Sinoptice (Matei, Marcu si Luca) și pe romanul Viața lui Christos (1958) al lui FULTON J. SHEEN

Din distribuția originală a albumului (1970) fac parte interpreți renumiți ca Ian Gillan (Deep Purple), Yvonne Elliman, John Gustafson sau Michael David ("Mike" d'Abo - Manfred Mann).

Sărbătorile sunt în primul rând pentru spirit. Înnobilați-vă sufletele în așteptarea Paștelui cu momente de emoție artistică la Biblioteca Județeană, vineri, 26 aprilie, începând cu ora 19.00, în sala Fondului Documentar Eminescu.
Vă așteptăm.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Evenimente: Alte articole din Botosani