Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Mica Unire sărbătorită de copii la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu”

Mica Unire sărbătorită de copii la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu”

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Evenimente

Ca în fiecare an, Biblioteca Județeană Botoșani vă invită la o pleiadă de manifestări dedicate actului istoric înfăptuit la 24 ianuarie 1859. În acest an, Mica Unire a Principatelor va fi sărbătorită și de elevii clasei I-a B de la Școala Gimnazială nr.13 Botoșani.

Sub îndrumarea d-nei profesor învățământ primar Gianina Popovici, elevii vor organiza miercuri, 22 ianuarie, la Filiala nr.1 Primăverii a Bibliotecii Judetene „Mihai Eminescu „Botoșani, manifestarea intitulată „24 ianuarie - O zi… pentru eternitatea românilor”. Activitatea va debuta cu o proiecție film documentar în care va fi amintită importanța acestei zile în istoria românilor și rolul domnitorului Al. Ioan Cuza în făurirea unei țări unite în posteritate.

Din programul manifestării face parte și interpretarea unei scenete adaptate după povestea „Moș Ion Roată și Unirea”, a marelui scriitor Ion Creangă.

Tot cu această ocazie elevii au organizat și o expoziție de colaje sub titlul „24 ianuarie-Primul pas spre România”. Aceasta poate fiadmirată la sediul Filialei 1 Primăverii, în perioada 20 – 24 ianuarie.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Evenimente: Alte articole din Botosani