Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Volksbank e obligată să restituie sumele încasate din comisionul de risc

Volksbank e obligată să restituie sumele încasate din comisionul de risc

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Economic

Mai multe decizii ale instanței Judecătoriei Sectorului 2 București au obligat Volksbank România să restituie clienților săi sumele încasate ca dobândă excedentară și comision de risc, alături de dobânzile legale la aceste sume încasate fără a fi fost datorate, anunță avocatul Adrian Cuculis, apărătorul clienților în procesele cu banca.

„Constată caracterul abuziv al clauzelor stipulate în convenţia de credit nr. (…). Declară nulitatea absolută a clauzelor menţionate anterior. Obligă pârâta la restituirea către reclamanţi a tuturor sumelor achitate cu titlu de comision de risc de 0,1%, (…), de la data achitării şi până la zi, la care se adaugă dobânda legală calculată de la data achitării fiecărei sume nedatorate, până la data plăţii efective a debitului restant.

Obligă pârâta la restituirea către reclamanţi a tuturor sumelor achitate cu titlu de dobândă excedentară faţă de dobânda de 4,25% pe an, fără a fi fost datorate, (…), de la data încheierii convenţiei de credit şi până la zi, la care se adaugă dobânda legală calculată de la data achitării fiecărei sume nedatorate, până la data plăţii efective a debitului restant.

Constată caracterul abuziv al clauzelor stipulate în convenţia de credit (…). Declară nulitatea absolută a clauzelor menţionate anterior.

Obligă pârâta la restituirea către reclamanţi a tuturor sumelor achitate cu titlu de comision de risc de 0,22%, (…), de la data achitării şi până la zi, la care se adaugă dobânda legală calculată de la data achitării fiecărei sume nedatorate, până la data plăţii efective a debitului restant”, se arată într-una dintre sentințe.

A doua decizie, aproape la indigo, este astfel: „Constată caracterul abuziv al clauzelor stipulate în convenţia de credit (…) la art. 3 lit. d (în forma iniţială stabilită prin convenţia de credit) şi art. 5 lit. a din Condiţiile Speciale. Declară nulitatea absolută a clauzelor menţionate anterior.

Obligă pârâta la restituirea către reclamanţi a tuturor sumelor achitate cu titlu de comision de risc, în baza convenţiei de credit (…), de la data achitării şi până la zi, la care se adaugă dobânda legală calculată de la data achitării fiecărei sume nedatorate, până la data plăţii efective a debitului restant.

Obligă pârâta la restituirea către reclamanţi a tuturor sumelor achitate cu titlu de dobândă excedentară faţă de dobânda de 9,9% pe an, fără a fi fost datorate, pentru perioada 10.01.2007-10.02.2010, în baza convenţiei de credit (…), la care se adaugă dobânda legală calculată de la data achitării fiecărei sume nedatorate, până la data plăţii efective a debitului restant”.

„Apropo de dosarele disjunse și mai apoi declinate. Soluția de mai jos vine ca parte dintr-un dosar de zeci de persoane pornit într-un litigiu-mamut contra Volksbank, ce ulterior a fost disjuns și declinat, însă soluția este zdrobitoare pentru Volksbank care, apropo, pierde tot ce avea de pierdut, dobânda contractuală, dobânda legală și comisionul de risc pentru două contracte în același litigiu. Ma întreb, cei care au câștigat și dobânda contractuală, dar și comisionul de risc, oare se pot păcăli cu oferta Bancii Transilvania?”, a comentat Adrian Cuculis sentințele obținute, deocamdată nedefinitive, scrie paginadebanci.ro

ZiareBotosani.ro

Economic: Alte articole din Botosani