Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
România primește bani de la Parlamentul European, în urma inundațiilor din 2014. Care este suma

România primește bani de la Parlamentul European, în urma inundațiilor din 2014. Care este suma

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Economic

Plenul Parlamentului European a aprobat, marţi, cu largă majoritate, propunerea Comisiei Europene privind alocarea a 8,5 milioane euro pentru România, pentru a compensa pagubele provocate de inundaţiile din 2014, scrie Mediafax.

Plenul Parlamentului European a aprobat, marţi, cu 667 de voturi "pentru", 31 "împotrivă" şi 11 abţineri, raportul referitor la propunerea de decizie a Parlamentului European şi a Consiliului privind mobilizarea Fondului de Solidaritate al Uniunii Europene în vederea sprijinirii României, Bulgariei şi Italiei, afectate de inundaţiile din anul 2014.

Inundaţiile din lunile aprilie - mai 2014 au afectat 30 din cele 42 de judeţe ale României, iar cele din iulie - august 2014 au lovit regiunea Sud-Vest Oltenia. În cazul inundaţiilor din sud-vestul României, au fost avariate 2.300 de case, 20 de şcoli şi 11 biserici, iar mai multe diguri şi baraje au fost distruse. În total, peste 126.000 de români au fost afectaţi de viituriile din 2014.

Pe lângă cele 8,5 milioane de euro acordate României, raportul eurodeputatului PPE Siegfried Mureşan mai prevede acordarea a două milioane de euro pentru Bulgaria, respectiv, 56 de milioane de euro pentru Italia. Sumele vor fi alocate din Fondul European de Solidaritate. Propunerea Comisiei Europene a fost deja aprobată de Consiliu.

ZiareBotosani.ro

Economic: Alte articole din Botosani