Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Petrom, Rompetrol şi Lukoil au scumpit carburanţii. Benzina a trecut de 6 lei litrul

Petrom, Rompetrol şi Lukoil au scumpit carburanţii. Benzina a trecut de 6 lei litrul

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Economic

Preţul benzinei a depăşit oficial pragul de 6 lei pe litru. Compania care a afişat acest tarif este Petrom urmată rapid şi de Rompetrol pentru sortimentul de top şi de Lukoil. Preţurile la pompă pot varia uşor astfel încât este posibil să găsiţi benzină chiar mai scumpă.

Cele mai importante companii distribuitoare de combustibili au crescut tarifele. Cele mai scumpe sortimente de benzină costă peste 6 lei litrul pentru prima dată în istorie.

Preţurile de referinţă ale benzinelor şi motorinelor vândute în reţeaua Petrom au crescut cu 9 bani pe litru. Astfel, după majorarea de preţ, cea mai scumpă benzină, OMV Carrera 100, costă, la Petrom, 6,01 lei litrul.

Cele mai comercializate sortimente de benzină, Premium 95 şi, respectiv OMV Carrera 95 costă 5,21 şi, respectiv, 5,35 lei pe litru, iar sortimentul Top Premium 99+ costă 5,59 lei pe litru.

În ceea ce priveşte motorinele, cel mai ieftin sortiment, Euro Diesel 5, costă 5,24 lei pe litru, iar cel mai scump, OMV Alpin Diesel, 5,72 lei pe litru.

Preţurile din staţiile OMV Petrom pot varia cu 5% faţă de preţul de referinţă. Petrom este cel mai mare retailer de carburant de pe piaţa locală.

La Rompetrol, benzinele Efix 95 şi Alto 101 costă 5,35 lei pe litru, respectiv 6,02 lei pe litru. Totodată, noile preţuri ale sortimentelor de motorină Efix şi Alto 55 sunt 5,41 lei litru şi 5,72 lei pe litru.

Lukoil România, subsidiară a grupului petrolier rus Lukoil, a scumpit vineri cu până la şase bani pe litru preţul carburanţilor.

Preţul benzinei Ecto a crescut de la 5,69 lei la 5,75 lei pe litru, iar cel al motorinei Ecto Super Diesel a fost majorat de la 5,59 lei la 5,65 lei pe litru, potrivit datelor publicate pe pagina de Internet a Lukoil România.

Sortimentele Euroluk 95 şi Euro L Diesel au fost scumpite cu cinci bani, la 5,26 lei şi 5,33 lei pe litru.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Economic: Alte articole din Botosani