Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Creditul cu buletinul revine. Ce condiţii suplimentare au apărut, totuşi, pentru clienţi

Creditul cu buletinul revine. Ce condiţii suplimentare au apărut, totuşi, pentru clienţi

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Economic

Băncile din România au început să acorde din nou binecunoscutul credit cu buletinul din anii de boom economic, însă acum situaţia financiară a solicitantului este verificată pe baza datelor de la ANAF.

Românii pot din nou să contracteze credite doar cu buletinul, dar, spre deosebire de anii de boom economic, acum, acordarea unui astfel de împrumut presupune verificarea veniturile solicitantului cu date de la Fisc, fără să mai fie necesară prezentarea unei adeverinţe de venit sau a fişei fiscale.

În baza unui protocol semnat între Asociaţia Română a Băncilor şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), toate verificările legate de veniturile unui solicitant de credit se realizează integral automat, fără să mai fie nevoie ca acesta să prezinte adeverinţă de venit sau fişă fiscală. Solicitantul prezintă la bancă doar actul de identitate. În unele cazuri, însă, banca poate solicita documente suplimentare. În urma acestui protocol, procesul de acordare a creditelor devine mai facil, mai puţin birocratic şi mai rapid. Totuşi, banca poate obţine informaţii de la Fisc despre veniturile solicitantului numai cu acordul acestuia. Integral pe adevarul.ro

ZiareBotosani.ro

Economic: Alte articole din Botosani