Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Cât te costă să stai „în gazdă” vara aceasta la mare?

Cât te costă să stai „în gazdă” vara aceasta la mare?

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Economic

S-a dat startul sezonului estival. Astfel că a reapărut veşnicul duel între ofertele de închiriere ale proprietarilor particulari versus promoţiile lansate de hotelieri. IMOPEDIA.ro a studiat preţurile şi vă spune cât vă costă să închiriaţi un apartament la mare pe perioada vacanţei de vară.

 

Că este vorba de o cameră „la gazdă" sau despre un apartament întreg, în general închirierea la particulari este mai avantajoasă din punct de vedere financiar decât cazarea la hotelieri. În plus, criza a dus la o micşorare semnificativă a tarifelor în ultimii doi ani.

 

Chiriile pe litoral se menţin aproape de nivelul anului trecut. Observăm variaţii foarte mici comparativ cu vara lui 2010. În schimb, faţă de anul 2009 chiriile de pe litoral au înregistrat o scădere de până la 30%. Cel mai mult s-au ieftinit apartamentele cu trei camere, acestea fiind şi cel mai greu de închiriat. Mamaia rămâne cea mai scumpă staţiune, iar Eforie Sud cea mai ieftină." declară Răzvan Muntean, general manager IMOPEDIA.ro.

Nivelul chiriilor în Constanţa

• Garsonierele se închiriază anul acesta cu 165 euro, faţă de 200 euro, cât era în 2009

• Chiria la două camere este de 235 euro în 2011, faţă de 195 euro în 2009

• Trei camere se închiriază cu 350 euro anul acesta, faţă de 460 euro în 2009

Constanţa este însă o zonă secundară de interes pentru chirii, un punct mai fierbinte este Mamaia unde cu precădere, se închiriază în regim hotelier. Acolo sunt puţini care închiriază apartamente pe toată perioada verii, deoarece este mai rentabil să le închirieze la zi.

Nivelul chiriilor în Mamaia

• Garsonierele se închiriază cu 245 euro anul acesta, faţă de 280 euro în 2009

• Apartamentele de două camere se închiriază cu 315 euro, faţă de 370 euro în 2009

• Trei camere se închiriază cu 470 euro faţă de 590 euro, în 2009

Neptun este o altă zonă care şi-a păstrat prestigiul şi deci preţurile ceva mai sus. De fapt, este zona de mijloc la nivel de preţuri: nu este nici la fel de scump ca Mamaia sau Constanţa, dar nici pe departe la fel de ieftin cum este mai aproape de graniţă.

Nivelul chiriilor în Neptun

• Garsonierele se închiriază cu 170 euro anul acesta, faţă de 220 euro în 2009

• Apartamentele cu două camere se închiriază cu 240 euro, faţă de 370 euro în 2009

• Cea mai mare diferenţă se simte la trei camere, care anul acesta se închiriază cu 375 euro, iar în 2009 se închiriau cu 590 euro

 

Preţurile scad pe măsură ce ne îndepărtăm de Neptun. Fie că este vorba de Costineşti sau Mangalia, chiriile scad până la jumătate faţă de Mamaia.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Economic: Alte articole din Botosani