Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Camera Deputaţilor a aprobat proiectul privind anularea unor obligaţii fiscale

Camera Deputaţilor a aprobat proiectul privind anularea unor obligaţii fiscale

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Economic

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, cu 302 voturi „pentru", două „împotrivă" şi o abţinere, proiectul de lege privind anularea unor obligaţii fiscale care au fost stabilite abuziv de organele fiscale.

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a precizat, după vot, că ministerul caută soluţii şi pentru cei care au plătit deja aceste obligaţii.

Proiectul prevede anularea unor obligaţii fiscale stabilite în mod abuziv de către organele fiscale, este legat de reîncadrarea activităţii independente în activitate dependentă, în mod abuziv.

Proiectul se referă şi la anularea obligaţiilor fiscale a salariaţiilor care au primit indemnizaţii de delegare, cum ar fi diurnele, pe care organele fiscale le-au considerat salarii.

Proiectul se mai referă la persoanele care au obţinut venituri sub nivelul salariului minim pe economie şi au fost obligate să plătească contribuţii de sănătate la nivelul salariului minim pe economie.

O altă modificare se referă la persoanele fizice autorizate care au depăşit plafonul de venituri şi trebuia să se declare ca plătitor de TVA.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat că Ministerul Finanţelor va căuta soluţii şi pentru cei care au plătit deja obligaţiile fiscale prevăzute în proiectul de lege privind anularea unor obligaţii fiscale.

„Partea bună este că am găsit împreună o soluţie pentru situaţiile nefericite în care fiscul putea să aplice acele amenzi sau penalităţi. Vom vedea exact ce se întâmplă şi cu cei care au fost de bună credinţă şi au plătit obligaţiile respective", a spus Teodorovici.

Întrebat ce se va întâmpla cu cei care au plătit deja obligaţiile respective, ministrul a răspuns că se va căuta o soluţie pentru aceştia.

„Da, întotdeauna Ministerul de Finanţe caută şi de foarte multe ori găseşte şi soluţii la aceste probleme", a afirmat Teodorovici.

Camera Deputaţilor este for decizional.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Economic: Alte articole din Botosani