Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Vremea se răceşte şi vin furtunile! Prognoza meteo pentru trei zile

Vremea se răceşte şi vin furtunile! Prognoza meteo pentru trei zile

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Vremea devine în general instabilă în vest, centru, nord şi la munte, unde, pe arii relativ extinse, mai ales după-amiaza şi seara, vor fi averse însoţite de tunete, fulgere și vânt ce poate lua aspect de vijelie. În sud-est vremea se menține va fi în general frumoasă, cu cer variabil, iar fenomenele de instabilitate atmosferică se vor semnala izolat, spre seară. Mai ales la munte, cantităţile de apă vor depăşi punctiform 20 l/mp.

Se răcește în regiunile vestice, unde vremea devine răcoroasă pentru această dată, în timp ce în restul țării acestea se vor menţine apropiate de limitele normale ale acestei perioade. Așadar, temperaturile maxime pornesc de la 19...20 de grade în Dealurile de Vest şi în depresiuni şi se opresc la 31 de grade în est şi sud-est.

Joi vor cădea averse, izolat însemnate cantitativ, precum şi descărcări electrice și vânt, în cea mai mare parte a Transilvaniei şi Munteniei, local în Moldova şi zona de munte şi pe arii restrânse în rest. Vântul va avea intensificări la munte, în est şi în extremitatea de sud-vest a teritoriului. Temperaturile maxime, în scădere faţă de ziua precedentă, vor fi cuprinse între 17 grade în Dealurile de Vest şi în depresiuni şi 30 de grade în Delta Dunarii.

Vineri vremea se va menţine răcoroasă în majoritatea regiunilor. Norii se mențin în peisaj şi se vor semnala averse şi descărcări electrice, pe arii relativ extinse la munte, în centru şi sud şi pe arii restrânse în rest. Vântul va sufla cu putere tot în est şi sud-vest, la munte şi doar izolat şi trecător în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18...19 grade în zonele de deal şi 29 de grade în Delta Dunării.

Pe litoral vremea va fi în general frumoasă şi continuă s se încălzească. În condiții de cer mai mult senin și vânt cel mult moderat, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 şi 28 de grade, iar apa mării va avea între 21 și 23 de grade.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani