Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
E oficial! SUA vor amplasa artilerie grea în România

E oficial! SUA vor amplasa artilerie grea în România

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : International

În timpul unei vizite de lucru la Tallin, Carter a menţionat că Romania şi-a dat acordul, alături de Polonia, Bulgaria, Estonia, Lituania şi Letonia, să gazduiască echipament militar american. Până în acest moment, nu este clar ce tip de echipamente militare americane va găzdui ţara noastră. O parte din acest echipament va fi amplasat şi în Germania.

SUA nu au dezvăluit, oficial, unde anume va fi depozitat echipamentul în Europa, dar rapoartele militare cu privire la planurile Alianţei au iritat Moscova, care a lansat critici dure înaintea vizitei lui Carter în Europa, săptămâna aceasta.

Un oficial din cadrul Ministerului rus de Interne a declarat că staţionarea de tancuri şi armament greu în statele NATO de la graniţa cu Rusia va fi cel mai agresiv act al Statelor Unite de la sfârşitul Războiului Rece.

Preşedintele Vladimir Putin a anunţat că Rusia îşi va suplimenta arsenalul nuclear cu 40 de rachete balistice intercontinentale în acest an. Carter a condamnat "retorica dezlănţuită" a Rusiei privind armamentul nuclear.

O fişă de informare furnizată de armata americană afirmă că pre-poziţionarea SUA va include aproximativ 250 de tancuri, vehicule de luptă Bradley şi mortiere.

Echipamentul care va fi staţionat temporar în fiecare ţară va fi suficient pentru a deservi o companie, respectiv 150 de militari, sau un batalion, respectiv aproximativ 750 de soldaţi. Mare parte se află deja în Europa, au declarat oficialii.

După ce Rusia a anexat peninsul Crimeea, anul trecut, liderii NATO au căzut de acord să intensifice exerciţiile militare şi rotaţia forţelor pe teritoriile aliaţilor din Europa de Est,  să depoziteze "echipament greu" în aceste ţări, pentru a fi folosit în caz de urgenţă și să sporească capacitatea de reacție rapidă a Alianței. Sursa: Realitatea.net


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

International: Alte articole din Botosani