Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Alocațiile pentru copii ar putea crește de 5 ori. Ce spune Executivul Ponta?

Alocațiile pentru copii ar putea crește de 5 ori. Ce spune Executivul Ponta?

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Economic

In cazul in care propunerea legislativa ar intra in vigoare, peste 3,5 milioane de minori ar beneficia de majorarea alocatiilor de la 42 de lei la 200 de lei lunar. Momentan, aceasta initiativa ramane la nivel de proiect.

Reprezentantii Guvernului nu au imbratisat propunerea legislativa, sustinand ca bugetul statului este prea mic momentan, banii fiind insuficienti pentru cresterea alocatiilor.

„Efortul bugetar suplimentar lunar ar fi de 550 milioane de lei. Guvernul nu sustine prezenta propunere legislativa", a spus Codrin Scutaru, secretar de stat in Ministerul Muncii.

In Romania, minorii primesc una dintre cele mai mici alocatii din Uniunea Europeana. Daca pana la varsta de doi ani parintii primesc pentru fiecare copil alocatia lunara de 200 de lei, dupa implinirea acestei varste cuantumul alocatiei scade la 42 de lei - nivel la care alocatiilor elevilor romani au stagnat de mai multi ani.

La sfarsitul anului 2014, inainte de alegerile electorale, executivul a hotarat sa dubleze alocatiile pentru copiii din familii defavorizate, sa creasca indemnizatia pentru persoanele cu dizabilitati si alocatiile zilnice de hrana pentru copiii institutionalizati. Mai multe pe PortalInvatamant.ro.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Economic: Alte articole din Botosani