Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Strauss Festival Orchestra Vienna va concerta la Botoșani

Strauss Festival Orchestra Vienna va concerta la Botoșani

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Cultura

Strauss Festival Orchestra Vienna, dirijată de Willy Büchler, cu participarea sopranei vieneze Monika Mosser, va susţine un turneu în România, care va începe pe 9 decembrie, în Timişoara, şi se va încheia pe 19 decembrie, la Sala Palatului din Bucureşti.

Pentru al şaptelea an consecutiv, Strauss Festival Orchestra Vienna ajunge în România, concertând pe 13 decembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Botoşani.

Programul concertelor din România este similar „Concertului de Anul Nou” pe care orchestra îl susţine în Wiener Konzerthaus.

Strauss Festival Orchestra Vienna a fost fondată în 1978, de legendarul dirijor Peter Guth, şi a primit în rândurile sale de-a lungul timpului unii dintre cei mai talentaţi muzicieni, păstrându-şi, astfel, supremaţia între orchestrele de genscrie botosaninews.ro.

Născut în Viena, maestrul Willy Büchler este unul dintre cei mai de seamă reprezentanţi ai muzicii vieneze. De peste 20 de ani, conduce ca dirijor invitat Strauss Festival Orchestra Vienna, bucurându-se de un succes colosal pe scene de pe întregul mapamond. Willy Büchler continuă tradiţia lui Johann Strauss, de a dirija cu vioara in mână deopotrivă publicul şi muzicienii.

Maestrul Büchler este recunoscut pentru jovialitatea şi umorul cu care interacţionează cu publicul, creând o atmosferă destinsă, de bună dispoziţie, de adevărată sărbătoare.

ZiareBotosani.ro

Cultura: Alte articole din Botosani