Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Hramul comunei Pomîrla sărbătorit cu Ion Paladi și Fetele din Botoșani - FOTO

Hramul comunei Pomîrla sărbătorit cu Ion Paladi și Fetele din Botoșani - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Cultura

Sărbătoare mare duminică, 3 iunie 2018, în comuna Pomârla, unde peste 2000 de oameni s-au adunat la amfiteatrul din centrul comunei pentru a asista la spectacolul organizat de Consiliul Local și Primăria Pomârla. Oamenii prezenți la spectacol au cântat, au dansat și au făcut fotografii cu artiștii care i-au încântat, iar cei care au dorit să se relaxeze sau să se distreze au avut la dispoziție o zonă de alimentație și un parc de distracții. 

Evenimentul de la Pomârla este organizat an de an în „Duminica Tuturor Sfinților”, hram ce poartă Biserica din centrul comunei, ctitorită de Ioniță Bașotă, în urmă cu mai bine de 200 de ani. La ediția de anul acesta, au fost invitați inclusiv primari din Ucraina și Republica Moldova iar în locul unor artiști de top din România, pe scenă au fost ansambluri și artiști din cele două țări, plus interpretul Ion Paladi și Fetele din Botoșani.

„Cum o spun mereu, aceste sărbători spirituale, de suflet, ale comunităților, trebuie marcate cum se cuvine pentru că acestea vin de la înaintașii noștri. Locuitorii comunei țin la ele și aici nu mă refer doar la hramul bisericii, ci și cele de Crăciun, Paște și altele. Nu ne permitem să facem spectacol la fiecare dintre acestea, dar la cele care reușim, acestea sunt așteptate cu mare interes. În aceste zile de sărbătoare, locuitorii merg la biserică și la cimitir, apoi se duc în centru la spectacol și la parcul de distracție pentru copii. E momentul când familia se reîntregește, vin cei din străinătate care se pot rupe de munca lor și se bucură împreună. Noi, ca activitate culturală, vrem să o dezvoltăm pentru că în 2020 vom avea 600 de ani de atestare documentară a comunei, fapt care ne obligă să marcăm cu activități deosebite. Ne vom mobiliza împreună cu școlile și liceul, către activități culturale și sportive. Totodată, vrem să optimizăm relațiile cu vecinii din Republica Moldova și Ucraina prin aceste activitățile culturale pe care le vom desfășura și la care îi vom invita.”, a declarat pentru Dorohoi News, Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomârla.

În 2020, comuna Pomârla va împlini 600 de ani de la prima atestare documentară iar autoritățile locale deja se gândesc la o serie de manifestări de amploare care să marcheze acest eveniment.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Cultura: Alte articole din Botosani