Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Fetele din Botoșani promovează județul, astăzi, în emisiunea „La Măruță” de la ProTV

Fetele din Botoșani promovează județul, astăzi, în emisiunea „La Măruță” de la ProTV

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Cultura

Fetele din Botoșani continuă seria succesului cu melodia „Hai la Botoșani”. Tinerele or fi prezente vineri, 10 noiembrie 2017, începând cu ora 15:00, în emisiunea „La Măruță” la de ProTV!

Potrivit „Fetelor de la Botoșani”, acestea și-au unit glasurile, cu bucurie, într-un cântec, compus special în scopul promovării județului Botoșani prin intermediul muzicii populare. Cântecul „Hai la Botoșani!”, s-a materializat  într-un videoclip pe măsură, conceput de Cosmin Tomoiagă. Botoșaniul este un ţinut ce poate fi numit, pe bună dreptate, „leagănul culturii românești”, dacă ne gândim la ilustrele personalități care s-au născut pe aceste meleaguri (M. Eminescu, G. Enescu, Șt. Luchian, N. Iorga ). Și nu doar datorită acestor nume Botoșaniul poate urca piedestalul turismului românesc, ci și prin cadrul natural, prin cel spiritual sau prin cel tradiţional!

Totodată, fetele au denumit astfel, cântec de promovare, dar, în acelaşi timp, poate fi receptat şi ca o invitaţie în Botoșani pentru cei care încă nu au ajuns pe al nostru plai. În cea mai mare măsură, cântecul face trimiteri la cele patru personalităţi marcante, la locurile natale ale acestora, dar şi la minunatele mănăstiri existente, la meşterii buni şi iscusiți, la oamenii harnici, cinstiți, cu faţa senină şi mai ales la natura fermecătoare care îți dă povaţă în orice moment.

Astfel, filmările au avut loc la Casa Memorială ,,M. Eminescu” de la Ipoteşti, lacul și codrii din Ipoteşti, Casa Memorială ,,G. Enescu” de la Liveni, Casa Memorială ,,Şt. Luchian” din Botosani, Casa Memorială ,,N. Iorga” din Botoşani, la Prut, lângă orașul Ștefănesti, la Mănăstirea Sihăstria Voronei, acasă la meșterul popular Dănuţă Stan din satul Zăiceşti şi în atelierul de olărit al familiei Iacinschi din Botosani, precum şi în alte cadre naturale din județ.

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Cultura: Alte articole din Botosani