Festivalul naţional de muzică folk “Nord-Est Folk”, Ediţia I, Dorohoi, 14-15 mai 2011

Festivalul naţional de muzică folk “Nord-Est Folk”, Ediţia I, Dorohoi, 14-15 mai 2011

Festivalul „Nord-Est Folk” este conceput ca o manifestare  artistică şi culturală care se adresează interpreţilor individuali de muzica folk din ţară. Festivalul are drept scop descoperirea şi promovarea de noi talente interpretative (şi de creaţie) ale muzicii folk.

Organizarea şi desfăşurarea festivalului:

Categorii de vărstă:

Copii (până la 18 ani)

18-35 ani

Manifestarea se va desfăşura astfel:

Ziua I, „Concurs “,  sâmbătă, 14 mai 2011, începând cu ora 17.00;

Ziua II-a, „Gala Laureaţilor”, duminică, 15 mai 2011, începând cu ora 17.00.

Ordinea intrării în concurs se va decide prin tragere la sorţi. Clasamentul se va realiza pe baza notelor acordate de juriu. În cele două seri vor avea loc şi recitaluri susţinute de nume consacrate ale muzicii folk.

Condiţii de participare:

Festivalul-concurs „Nord-Est folk” se adresează tuturor iubitorilor de muzică folk cu calităţi interpretative (şi componistice), cu vârsta minimă de 10 ani şi maximă de 35 de ani. Participarea în concurs poate  fi doar individuală.

În vederea participării, cei interesati vor trimite, până la data de 1 mai 2011, pe adresa de e-mail: [email protected] , urmatoarele:

Fişa de înscriere, conform modelului anexat;

2 piese propuse pentru concurs (format mp3, pe e-mail, la adresa specificată mai sus);

Copie după certificatul de naştere sau cartea de identitate;

Informaţii suplimentare pot fi furnizate, prin telefon, la numerele 0744.776090 (Liviu Ciulei) sau 0745.150567 (Paul-Ciprian Mihai) sau la adresa de e-mail: [email protected] . Materialele pentru preselecţie vor fi timise până la data de 01.05.2011 (inclusiv). Pe baza materialului audio primit, un juriu va face preselecţia concurentilor. Concurenţilor admişi li se va comunica telefonic rezultatul preselecţiei, până la data de  4 mai  2011.

Prezenţa concurenţilor confirmaţi se va face în ziua de 14 mai 2011, cel târziu ora 14.00 la Dorohoi, la Clubul Copiilor , strada Grigore Ghica nr 49. Tuturor concurenţilor li se vor asigura condiţii de masă pentru zilele de festival şi cazare. Concurenţii îşi suportă cheltuielile de transport.

Juriul şi premiile festivalului

Juriul are în componenţa sa personalităti ale muzicii de gen. Deciziile juriului sunt inatacabile. Juriul preselecţiei se va afla sub directa coordonare a Preşedintelui juriului de concurs.

Clasamentele finale sunt confidenţiale şi vor fi făcute publice numai pe scena Galei laureaţilor. Laureaţii care nu vor fi prezenţi la Gala de decernare a premiilor vor fi descalificaţi.

Pe baza jurizării, vor fi atribuite la fiecare categorie de vârstă Premiile I, II, III şi menţiuni.

Valoarea premiilor este cea efectivă, care rezultă după aplicarea coeficientului de impozitare. Pot apărea de asemenea premii din partea sponsorilor festivalului.

Premiile vor fi înmânate de către membrii juriului, în prezenţa organizatorilor, în cadrul unei festivităţi care va fi urmată de o Gală a Laureaţilor şi separat de recitaluri extraordinare susţinute de invitaţi.

Fiecare participant în concurs va primi o diplomă de participare.

Membrii juriului şi în recital:

Emil Răducanu – Radio Iaşi

Mihai-Cosmin Popescu – Radio România Actualităţi

Dinu Olăraşu

Emeric Imre

Paul Arva

Catalin Ungureanu

Ady Beznă

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Doina Federovici: Începe construcția Spitalului Regional Iași

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.