Dorohoi: O reprezentaţie artistică şcolară, de excepţie, pentru elevii de performanţă - FOTO

Dorohoi: O reprezentaţie artistică şcolară, de excepţie, pentru elevii de performanţă - FOTO

Asociaţia Învăţătorilor din judeţul Botoşani a organizat pentru zona Dorohoiului, luni 20 mai 2013, la Sala Teatrului din al doilea municipiu al judeţului un spectacol maraton, în cadrul unui proiect reprezentativ, acţiune aflată la cea de a treia ediţie, destinată atragerii de fonduri pentru premierea elevilor botoşăneni cu rezultate remarcabile în diferite activităţi educaţionale, la olimpiade şi concursuri.

Protagoniştii spectacolului au fost elevii şcolilor: „Spiru Haret” Dorohoi (coord. Prof. Iuliana Mândrescu, prof. Doina Cozma, prof. MArilena Ciucur, prof. Doina Corjăuceanu, prof. Carmen Lepărdă, prof. Iulieta Caia); „Mihail Kogălniceanu” (îndrumători: prof. Liliana Saucă, prof. Leonid Enea, prof. Corina Postârnac, prof. Mihalea Havici, prof. Valerica Vlăescu, prof. Daniela Ionescu, prof. Ana Dănilă, prof. Cristina Bordeianu), „Mihail Sadoveanu” Dumbrăviţa – Ibăneşti (coord. Prof. Angela Dodu, prof. Simona Aicoboaie, prof. Corneliu Drescanu), Hilişeu – Iezer (îndrumător prof. Daniela Tomniuc), Cristineşti (coordonare artistică prof. Paula Gavriluţă, prof. Alexandra Atănăsoaie, prof. Elena Jitaru); Liceul Teoretic „Anastasie Başotă” Pomârla (îndrumător prof. Silvia Rusu); Liceul Tehnologic „Ion Pillat” Dorohoi (îndrumători, pedagogii Olguţa Păduraru şi Didia Lişman – Crihan).

În cadrul spectacolului au urcat pe scenă un număr impresionant de elevi, evoluţiile artistice ale acestora incluzând solişti, dansuri populare, dansuri de societate, scenete, povestitori, dans modern, recitatori.

Prezentarea micilor artişti şi a formaţiilor a fost realizată de Karina Petcu de la Şcoala „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi. La sfârşitul programului am consemnat câteva aprecieri privind acest eveniment artistic surprinzător, care capătă tradiţie pentru elevii din Dorohoi şi din zona acestuia: „de la o ediţie la alta, numărul şcolilor participante, partenere în proiect au crescut şi dacă spaţiul ne-ar fi permis, am fi putut organiza 4 spectacole în loc de 3: două la Botoşani şi unul la dorohoi. Fiecare şcoală implicată a evoluat cu cele mai reprezentative formaţii care au fost distinse cu premii la concursuri judeţene şi naţionale, fapt ce a făcut să crească calitatea programelor.

Se poate spune că performanţa susţine performanţa!” a precizat, prof. Florica Rotariu, preşedintele AIJBT. „Proiectul PROMOVĂM ŞI SUSŢINEM VALORILE ÎN RÂNDU ELEVILOR BOTOŞĂNENI are ca scop premierea elevilor cu rezultate foarte bune la olimpiadele şcolare dar cu o situaţie modestă. Fondurile adunate la cele 2 spectacole desfăşurate la Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoşani şi la spectacolul de astăzi de la Dorohoi, precum şi cele strânse în urma tombolelor desfăşurate în mai multe şcoli vor fi folosite pentru premierea copiilor merituoşi, într-un cadru festiv după data de 1 iunie 2013. La Botoşani, până la această dată avem adunată suma de 5600 lei. Precizez că şi preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, domnul Florin Ţurcanu a donat suma de 300 lei.”, a nuanţat înv. Maria Aramă, secretarul AIJBT.

Referindu-se la calitatea artistică a spectacolului la Dorohoi, prof. Sorin Râptea, consilier educativ la Şcoala nr. 17 Botoşani, a apreciat atmosfera realizată de soliştii şi formaţiile care au evoluat, cât şi profesionalismul îndrumătorilor acestora, în mare parte cadre didactice care predau în învăţământul primar. „Programul prezentat, de mare calitate în concepţie, în realizare şi prezentare, a valorificat calităţile copiilor, precum şi deprinderile şi abilităţile dobândite în urma nenumăratelor ore de repetiţie. Pe orice scenă ar putea evolua, cu succes, orice participant de astăzi, deoarece maniera în care au fost evoluţiile artistice depăşeşte, cu mult, simplul amatorism.”, a ţinut să evidenţieze, cadrul didactic.

Coordonarea întregului program a fost realizată de Laura Munteanu – Miron, care a făcut aprecieri la adresa partenerilor – Primăria Dorohoi, Casa Municipală de Cultură, Organizaţia locală PNL, a şcolilor participante dar şi privind la acest spectacol încărcat de sensibilitate şi bucurie şi de profesionalismul de care au dat dovadă toţi cei care au urcat pe scenă – elevi şi cadre didactice în egală măsură.

[nggallery id=217]

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Rugăciunea de Înălțarea Domnului care face minuni pentru cei care o rostesc

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.