Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
De astăzi intrăm în Săptămâna Albă. Ce înseamnă acest lucru pentru creștini

De astăzi intrăm în Săptămâna Albă. Ce înseamnă acest lucru pentru creștini

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Cultura

De astăzi, creştinii ortodocşi intră în Săptămâna Albă, denumită în unele localități drept „Săptămâna brânzei”. Aceasta este perioada premergătoare Postului Mare înainte de Sfintele Sărbători de Paști.

În această perioadă nu se mai mănâncă produse din carne sau slănină, dar este permis consumul de pește, lactate, în special brânza și ouă. Este denumită „Săptămâna albă”, pentru că oamenii se pregătesc treptat de intrarea în Postul Mare.

Deși se renunță la băuturi tari, totuși se permite consumul de vin, doar că în cantități moderate. Această săptămână se va încheia cu Duminica iertăciunii, când fiecare trebuie să se gândească la iertare atât față de prieteni și apropiați, cât și față de cei care sunt considerați inamici.

În acest an, Postul Paștilor începe în data de 27 februarie. Începând cu ziua de duminică, până în data de 23 aprilie, nu se mai fac nunți.

Un obicei străvechi spune că, pe perioada Săptămânii Albe, este bine ca gospodinele să pună toate cănile și cratițele cu gura înjos, pentru a fi ferite de pagubă.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Cultura: Alte articole din Botosani