Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Concert de jazz la Botoșani, cu Emil Bîzgă și Marius Vernescu

Concert de jazz la Botoșani, cu Emil Bîzgă și Marius Vernescu

Categorie : Cultura

Iubitorii de muzică jazz sunt aşteptaţi, vineri 26 iunie, începând cu ora 20:00 la Grand Irish Pub / Botoșani, la un concert extraordinar cu renumitul trompetist american de origine română, Emil Bîzgă și Marius Vernescu.

Emil Bîzgă este unul dintre cei mai apreciați artiști ai muzicii de gen. De-a lungul carierei sale, a urcat pe aceeași scenă cu nume mari ale jazzului internațional precum Ray Charles, Jimmy Cobb, Paquito D’Rivera, Rick Dellarata, Michael T.A. Thompson sau Chris Sullivan. Totodată, muzicianul a susținut și concerte solo sau alături de Orchestra Niedersachen Jazz, Bucharest Radio Big Band și Opera din Hanovra. Prin bogata sa experiență muzicală și prin dăruirea cu care interpretează, Emil Bîzgă a trezit admirația celebrului Tony Bennett, jazzmanul care a câștigat cincisprezece premii Grammy, două premii Emmy și a vândut peste 50 de milioane de înregistrări în întreaga lume, acesta devenind un apropiat al artistului român, căruia i-a pus la dispoziție propriul studio de înregistrări.

Marius Vernescu, unul dintre talentele remarcabile ale jazzului european și câștigător al marelui premiu Montreux Jazz Festival, Piano Competition (2002).

ZiareBotosani.ro

Cultura: Alte articole din Botosani