Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Au ajuns să plângă pentru că s-au mărit alocațiile. În ce situație pierd mai mulți bani decât primesc

Au ajuns să plângă pentru că s-au mărit alocațiile. În ce situație pierd mai mulți bani decât primesc

Categorie : Economic

Statul da cu o mana si ia cu cealalta. Dublarea alocatiei va lasa, din august, mii de familii din intrega tara fara ajutor social.

Se va intampla in cazul celor care au ghinionul ca, prin cresterea alocatiei copiilor, sa nu se mai incadreze in baremul pentru ajutorul social. Si astfel, pentru cateva zeci de lei in plus pot pierde cateva sute de lei pe luna, plus alimentele oferite gratuit de Uniunea Europeana.

Domnul Gheorghe are 5 copii de crescut si se descurca foarte greu. S-a bucurat cand a aflat ca s-au dublat alocatiile. Insa fericirea lui a fost de scurta durata, pentru ca dupa majorarea alocatiilor, nu se va mai incadra pentru obtinerea ajutorului social. Barbatul primea 320 de lei venit minim garantat plus 210 lei alocatii. Acum va mai lua doar 420 de lei, cu 110 lei mai putin.

Gheorghe Secara: „Ce bine ar fi daca mi-ar da posibilitatea sa aleg intre cele doua. Ajutorul social e mai bun ca-mi pastrez si asigurarea medicala."

Doar in comuna in care locuieste, Tibana, din judetul Iasi, sunt zeci de familii in aceasta situatie.

La nivel national, potrivit estimarilor, vor fi mii de oameni sarmani care vor pierde ajutorul oferit de stat sau vor primi, din august, mai putini bani daca depasesc baremul cu minimum 5 lei.

In Romania, exista 250 de mii de familii nevoiase care primesc ajutor social. Cuantumul lui variaza de la 10 pana la cateva sute de lei, in functie de numarul de membri de familie si de veniturile lor.

Nu toti beneficiarii de ajutor social vor incasa mai putini bani. Cei cu multi copii vor iesi pe plus.

Florentina Rusu, purtator de cuvant AJPIS Suceava: „Sa luam un exemplu, la o familie cu 13 persoane formata din doi adulti si 11 copii. Pana acum, cuantumul global era de 819 lei, din care 357 lei era venitul minim garantat, aceasta urmand sa primeasca in total 924 de lei, care inseamna alocatia de stat si cuantumul total al beneficiilor sociale."

In urmatoarea luna, dosarele asistatilor social vor fi analizate de primariile din intreaga tara. sursa:stirileprotv.ro

ZiareBotosani.ro

Economic: Alte articole din Botosani