Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Biserica îl pomenește astăzi pe Sfântul Ioan Gură de Aur. Trei lucruri sunt complet interzise!

Biserica îl pomenește astăzi pe Sfântul Ioan Gură de Aur. Trei lucruri sunt complet interzise!

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Cultura

În calendarul ortodox de miercuri, 13 noiembrie 2019, Biserica Ortodoxă îl pomenește pe Sfântul Ioan Gură de Aur. Această zi este marcată cu cruce neagră și, conform tradițiilor și superstițiilor, sunt interzice mai multe lucruri.

Ce să nu faci de Sfântul Ioan Gură de Aur
În ziua în care biserica îl pomenește pe Sfântul Ioan Gură de aur nu este bine să speli hainele cu mâna ori să te apuci de croitorit, pentru că vei avea parte de ghinioane mai ales în relațiile cu cei din jur. Nu este bine nici să muncești sau cel puțin nu în prima parte a zilei, atunci când are loc slujba religioasă din biserici și mănăstiri. Totodată, nu e bine să te cerți cu nimeni, căci dacă o faci, vei fi în vrajbă cu oamenii din jur până la finalul anului.

Rugăciunea către Sfântul Ioan Gură de Aur
Iată și rugăciunea pe care e bine să o spui miercuri: „O, luminătorule a toată lumea, prea­bunule Părinte Ioane Gură de Aur, stâlp și întărire a Bisericii, povățuitorule al pocăinței, ajutător al bolnavilor și apărător al celor ne­căjiți, sărguiește degrab a ne ajuta; izbă­vește turma lui Hristos de lupii ce o ră­pesc și pe toți creștinii îi păzește de gâlcevile lumești, de cutremur, de venirea altor nea­muri, de robie, de sabie și de războiul cel dintre noi, de foamete, de potop, de secetă, de boli și de moarte năprasnică. Miluiește-ne și pe noi, cei care cu mintea, cu lucrul și cuvântul suntem întru întunericul păcatelor, pentru ca prin rugăciunile tale, să ne izbăvim de mânia lui Dumnezeu și de chinul cel veșnic. Dă­ruiește-ne iubirea și râvna ta pe care le-ai arătat Bisericii lui Hristos. Luminează mintea noastră cu lumina dumnezeieștilor învățături și ajută-ne să ajungem întotdeauna la înăl­țimea gândului smerit, spre slava lui Dum­nezeu și a noastră mântuire. Amin” (sursa rugăciunii: doxologia.ro).


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Cultura: Alte articole din Botosani