Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Primarul Ovidiu Portariuc vrea învăţământ universitar în municipiul Botoşani

Primarul Ovidiu Portariuc vrea învăţământ universitar în municipiul Botoşani

Primarul Ovidiu Portariuc, vrea deschiderea unei universităţi tehnice în municipiu, pentru pregătirea academică a tinerilor în meserii căutate pe piaţa muncii. Acesta a declarat, joi, că pregătirea forţei de muncă ar putea avea ca efect imediat atragerea de investitori şi dezvoltarea economică şi socială a Botoşaniului.

„Prima întrebare a investitorilor este dacă avem forţă de muncă înalt calificată. Din păcate, nu stăm foarte bine la acest capitol, iar această problemă se poate rezolva doar prin înfiinţarea unei universităţi. Nivelul salariilor va creşte doar în măsura în care sistemul de învăţământ va fi capabil să ofere această forţă de muncă înalt calificată", a afirmat Portariuc.

El susţine că a demarat discuţii cu conducerea Universităţii Tehnice "Gheorghe Asachi" din Iaşi în vederea înfiinţării a patru secţii de învăţământ superior în municipiul Botoşani. Portariuc susţine că are în vedere crearea unor secţii care să pregătească tinerii în domeniul tehnologiei informaţiei, construcţiilor, ingineriei mecanice şi în tehnologia tricotajelor şi confecţiilor. De asemenea, el doreşte crearea unei şcoli de meserii în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi marile companii din judeţ, care să pregătească elevi în cele mai căutate meserii de pe piaţă. Sursa: agerpres.ro

ZiareBotosani.ro

Administratie: Alte articole din Botosani