Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Consilierii PDL-PNL au blocat premierea olimpicilor și Cupa Primăriei. Primarul îi cheamă din nou la vot

Consilierii PDL-PNL au blocat premierea olimpicilor și Cupa Primăriei. Primarul îi cheamă din nou la vot

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Administratie

Primarul municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc, a declarat, marți, cã îi va chema din nou la vot pe toți consilierii locali, dupã ce reprezentanții PDL-PNL din Consiliul Local au blocat, prin absențã, alocarea fondurilor pentru douã evenimente dedicate botoșãnenilor: Cupa Primãriei și Gala premierii elevilor care au obținut rezultate bune la olimpiadele naționale și internaționale.

Edilul a precizat cã la noua ședințã stabilitã pentru miercuri, la ora 15:00, îi va invita și pe profesorii care au pregãtit elevii olimpici din Botoșani. „Pentru mine este inexplicabilã aceastã rea-voințã, prin care se blocheazã proiecte bune pentru botoșãneni. Ce vinã au elevii olimpici pentru care am pregãtit gala? Asta nu mai poate fi numitã politicã. Atunci când blochezi ceva bun pentru cetãțenii care te-au votat, te descalifici total ca politician. Sper sã fi fost doar un derapaj. La urmãtoarea ședințã îi voi invita și pe dascãli. Mãcar fațã de dânșii sã fie puțin respect și sã-i onoreze cu prezența la ședințã”, a declarat Portariuc.

Primarul a subliniat cã astfel de blocaje nejustificate l-au determinat sã propunã tuturor politicienilor sã își asume public „Pacea politicã pentru dezvoltarea municipiului Botoșani – 2015-2025”, prin care se urmãrește ca cel puțin pentru anumite proiecte majore sã existe un consens politic prin care sã se asigure continuitatea acestora pe termen lung, indiferent cine va fi primar și cine va deține majoritatea în Consiliul Local. „Este esențial ca toți politicienii care mai vor sã cearã votul botoșãnenilor sã își asume public cã nu vor mai bloca proiecte de interes pentru cetãțeni, în care lupta politicã nu are ce cãuta. Iar dacã nu se țin de cuvânt, sã fie mãturați de pe scena politicã la urmãtoarele alegeri locale”, a subliniat primarul municipiului Botoșani.

Ședința de luni, în care trebuiau sã fie votate cele douã hotãrâri de Consiliu Local, a fost anulatã din lipsã de cvorum ca urmare a absenței urmãtorilor consilieri locali: • Lupașcu Cãtãlina (PDL-PNL) • Țurcanu Eugen (PDL-PNL) • Alexa Cãtãlin Virgil (PDL-PNL) • Apostoliu Eugen Sorin (PDL-PNL) • Bucșinescu Lidia (PDL-PNL) • Furtunã Corneliu (PNȚCD) • Lazarec Elena (PDL-PNL) • Lebãdã Radu (PDL-PNL) • Luca Ovidiu (PDL-PNL) • Pleșca Stelian (PDL-PNL)


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Administratie: Alte articole din Botosani