Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Botoșănenii vor stabili singuri cât vor plăti la gunoi. Selectezi gunoiul? Plătești mai puțin

Botoșănenii vor stabili singuri cât vor plăti la gunoi. Selectezi gunoiul? Plătești mai puțin

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Administratie

După ce va fi pus în folosință depozitul regional de deșeuri de la Stăuceni, botoșănenii vor stabili singuri cât vor plăti la gunoi. Asta pentru că va depinde de ei dacă gunoiul va fi selectat sau nu, adică va vor fi taxe mai mici sau mai mari.

Simion Drelciuc, directorul general al Urban Serv SA, compania Consiliului Local care asigură salubrizarea, a spus că în cazul în care botoșănenii care locuiesc la bloc vor selecta gunoiul înainte de a-l duce la pubelă atunci taxa de salubrizare va fi mai mică, dacă nu va fi selectat va crește taxa. „Noi vom plăti pentru că vom duce gunoiul la depozitul de la Stăuceni. Acel depozit va avea o firmă care îl va administra și care va taxa tona de gunoi în funcție de natura ei. Dacă va fi selectat, vom plăti mai puțin la gunoi, dacă nu va fi selectat vom plăti mai mult”, a spus Drelciuc pentru banulbotosanean.

Acesta susține că în momentul de față doar 10-15% din gunoi este selectat de botoșănenii care locuiesc la bloc, în ciuda faptului că sunt montate pubele pentru fiecare categorie de deșeuri.

Transportul și depozitarea gunoiului la depozitul de la Stăuceni va fi făcută începând cu a doua parte a anului în curs sau din 2016.

În cazul botoșănenilor care locuiesc la casă este o a altă situație deoarece sunt contracte individuale cu aceștia și se face de câțiva ani colectarea selectivă a deșeurilor.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Administratie: Alte articole din Botosani