Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Aproape două mii de cărți funciare au fost eliberate gratuit pentru proprietarii terenurilor agricole din trei comune din județul Botoșani

Aproape două mii de cărți funciare au fost eliberate gratuit pentru proprietarii terenurilor agricole din trei comune din județul Botoșani

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Administratie

Aproape două mii de cărți funciare au fost eliberate gratuit pentru proprietarii terenurilor agricole din trei comune din județul Botoșani, prin Programul național de cadastru și carte funciară 2015-2023 (PNCCF). Lucrările de cadastru general au fost finanțate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin Oficiul de cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Botoșani.

Proprietarii imobilelor din cele trei unități administrativ – teritoriale (UAT) din județul Botoșani au început să primească noile cărți funciare, eliberate gratuit, începând cu data de 23 septembrie 2019. Cele 1.956 de imobile sunt situate în orașul Darabani – 1.071 de proprietăți, comuna Mihăileni – 242 de proprietăți și comuna Rădăuți Prut - 643 de proprietăți și au suprafața totală de 1118,56 ha.

Înregistrarea sistematică a terenurilor agricole din cele trei UAT-uri a început în anul 2018, iar lucrările au fost desfășurate pe sectoare cadastrale.

In acest sens, recomandăm persoanelor interesate să se prezinte la primăriile în raza cărora au fost finalizate aceste lucrări pentru ridicarea extraselor de carte funciară.

În prezent, din totalul de 882 sectoare cadastrale contractate pe UAT-uri din județul Botoșani, 30 sunt cadastrate în proporție de sută la sută, iar în alte 852 se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.

Obiectivul principal al PNCCF este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. PNCCF este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI - peste patru miliarde de lei, dar și din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional, în cuantum de aproximativ 312 de milioane de euro. De asemenea, în cadrul acestui proiect, altă sursă de finanțare poate fi bugetul local.

Mai multe informații referitoare la PNCCF sunt disponibile pe pagina web a Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, www.ancpi.ro.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Administratie: Alte articole din Botosani