Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Aeroportul din Suceava va fi „motorul de dezvoltare” pentru regiunea Suceava-Botoșani

Aeroportul din Suceava va fi „motorul de dezvoltare” pentru regiunea Suceava-Botoșani

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Administratie

La întâlnirea cu ministrul Transporturilor de pe Aeroportul „Ștefan cel Mare" Suceava, au participat şi prefectul judeţului Botoşani, Costică Macaleţi, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Gheorghe Sorescu, precum şi mai mulţi primari social-democraţi din judeţ, Dorin Alexandrescu de la Dorohoi, Relu Târzioru de la Săveni, Sorin Gânga de la Văculeşti, Andron Ţâmpău de la Bucecea.

Președintele Consiliului Județean (CJ) Suceava, Ioan Cătălin Nechifor, a declarat că deschiderea oficială a aeroportului se va face pe 25 octombrie, urmând ca din 12 noiembrie să se reia zborurile Suceava-București și retur cu TAROM. El a subliniat că Aeroportul Suceava este ''cel mai bine dotat'' aeroport din România, după Otopeni, și că va fi ''motorul de dezvoltare'' pentru regiunea Suceava-Botoșani.

Totodată, directorul general al Aeroportului "Ștefan cel Mare", Ioan Măriuța, a anunțat că prima cursă privată, după modernizarea aeroportului, va sosi la Suceava pe 27 octombrie, de la Viena.

Valoarea investiției de la Aeroportul Suceava se ridică la 105 milioane lei. Lucrările de modernizare la aeroport s-au realizat prin trei proiecte, unul finanțat de ROMATSA, care instalează aparatura de control și trafic aerian, unul de modernizare a pistei și a sistemului de balizaj, finanțat de Uniunea Europeană, și un altul de modernizare a aerogării, cu fonduri de la CJ Suceava.

Prin proiectul cu finanțare europeană, asigurată prin POS-Transporturi, s-a modernizat pista de rulare, balizajul, s-a construit un nou turn de control și s-a pregătit terenul în vederea amplasării sistemului de navigație.

ZiareBotosani.ro

Administratie: Alte articole din Botosani