Prima apă în care fierb fasolea sau carnea se aruncă sau nu?

Prima apă în care fierb fasolea sau carnea se aruncă sau nu?

Fără doar și poate, am auzit cu toți vehiculată ideea conform căreia prima apă în care fierb fasolea, respectiv carnea, ar trebui aruncată. Am întrebat-o pe Laura Laurențiu, un cunoscut și apreciat blogger culinar, ce părere are despre aruncatul primei apei.

Am aflat, așadar, că în prima apă, fasolea nu trebuie fiartă, ci opărită. Mai exact, se dă în clocot câteva minute, apoi acea apă se aruncă. Fasolea nu trebuie fiartă în prima apă pentru că își pierde gustul.

Cât despre prima apă în care se fierbe carnea, aceasta nu trebuie aruncată. Unele gospodine cred că în prima apă ies toxinele din respectiva carne și din acest motiv o aruncă. Laura Laurențiu este de părere că toxinele nu se acumulează în mușchi, ci la nivelul aparatului excretor. Drept urmare, aruncarea primei ape este o acțiune inutilă și chiar păguboasă, întrucât carnea își pierde gustul.

Stirea anterioara

Magazin de echipamente de schi! Vă așteptăm în orice perioadă!

Stirea Urmatoare

Lucian Trufin: „Voi continua dezvoltarea județului Botoșani prin experiența de 20 de ani în administrație publică, cu susținerea echipei PSD”

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.