Vrei să joci Rugby? Acum poți face performanță și la Dorohoi. Vezi detalii!

Vrei să joci Rugby? Acum poți face performanță și la Dorohoi. Vezi detalii!

Din această săptămână a început selecția în vederea înființării echipelor de rugby copii - juniori, din Dorohoi și comunele învecinate.

Cei interesați pentru a practica Rugby-ul sunt așteptați la Sala de Sport a Liceului „Regina Maria” Dorohoi după următorul program:

Luni – Vineri: 09:00 – 11:00 și 14:00 – 17:00

Obiectivele acestui proiect ambițios este de a dezvolta/educa copiii prin practicarea Rugby-ului în municipiul Dorohoi. Acestea se pot găsi în planurile de dezvoltare ale F.R.R. (Federația Română de Rugby) și ale Consiliului General al Primăriei Municipiului Dorohoi.

- Obiective pe termen scurt (2013-2016): înființarea unei competiții școlare de Rugby Tag în școlile din Dorohoi, competiție care are rolul să furnizeze sportivi pentru grupele de U10, U12, U14 ale clubului din localitate.

- Obiective pe termen mediu (2015-2018): înființarea unui Centru de Excelență, bazat pe structura Clubului Sportiv din Dorohoi, unde se vor pregăti grupele de juniori (U15, U17, U19 și de rugby 7 feminin).

- Obiective pe termen lung (2016-2020): înființarea unei echipe de seniori și senioare de rugby XV și rugby 7 la Dorohoi.

Pentru dezvoltarea acestui proiect în Dorohoi se va ocupa Marin Sabin, fost jucător, arbitru și antrenor de rugby.

- a practicat jocul de rugby începând cu anul 1961 la toate nivelurile până în 1982

- a practicat arbitrajul începând cu anul 1982, până în anul 2000 practicate de F.R.Rugby (copii, juniori, seniori)

- a fost secretarul comisiei centrale a arbitrilor din F.R.R.

- a arbitrat la Campionatul FIRA (juniori) la care a participat ca jucător dorohoianul Dinu Surugiu, jucător la CSS Constanța în acea perioadă (1989 – Troia, Portugalia)

- a urmat cursuri de arbitraj la Bordeaux Franța în 1986

- a antrenat copii și juniori la Clubul din București

- în prezent, acesta este locuitor al municipiului Dorohoi mutat din București

„Doresc să-mi împărtășesc cunoștințele practice, teoretice, de arbitraj și regulament rugbystic acumulate în ani de zile, copiilor și juniorilor din Dorohoi, prin a-i antrena și a fi practicanți la loturile reprezentative ale României în maximum 12 luni de zile, bineînțeles, cu sprijinul autorităților locale și școlare privind baza umană (școlară) și materială (teren, sală) dacă se dorește practicarea rugby-ului în Dorohoi. Solicit susținere în formarea echipelor de rugby în 7 fete și băieți în Dorohoi deoarece rugby-ul 7 a fost acceptat ca sport olimpic și va avea sprijin material de la COS Român și F.R.R. precum și a unei echipe de juniori (la fostul nivel republica în XV). Solicit pe timpul iernii a măcar o oră la sala de sport.”, a declarat în exclusivitate pentru Dorohoi News, Marin Sabin. (Andrei B.)

Sursa: DorohoiNews.ro

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

LPS BOTOȘANI - Campioni naționali de juniori U20 la Campionatul Național de Semimaraton

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.