Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
„Sport pentru viaţă” la IBĂNEŞTI - FOTO

„Sport pentru viaţă” la IBĂNEŞTI - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sport

Sâmbătă 17 octombrie 2015, pe Baza Sportivă a Scolii Gimnaziale „Ștefan cel Mare” Ibăneşti, s-a organizat concursul intercomunal „Sport pentru viaţă", editia a III-a, un concurs de jocuri sportive, la aceasta editie fiind valorificate beneficiile jocului de fotbal atat băieţi cat si fete, ale claselor de gimnaziu, beneficii constand in pasiunea copiilor pentru mişcare, stimularea interesului elevilor pentru practicarea unei ramuri de sport, ca mijloc de menţinere a sănătăţii şi dezvoltarea spiritului de responsabilitate în grup prin activitatea sportivă.

Mesajul, fără de care orice activitate sportivă şcolara nu poate sa înceapă şi pe care l-au inteles toţi elevii participanţi, este că sportul trebuie practicat cu placere in orice forma sau la orice nivel, având ca rezultat o viată sanătoasă, ajutând la însuşirea unor aptitudini sociale şi interpersonale importante, precum şi la conştientizarea valorii muncii susţinute şi a perseverenţei. Într-un cadru organizat, elevii fac mişcarea de care au nevoie pentru a rămâne sănătoşi şi îşi dezvoltă obiceiuri cu care vor ramane pe toată durata vieţii lor.  

Activitatile de grup, cum ar fi sportul în mod organizat, unde se încadrează şi acesta actiune scolara, ajută elevii să se identifice cu un anumit grup de exemplu, echipa lor lucru esenţial pentru dezvoltarea personală şi socială a unui elev.

La acest concurs au participat echipele reprezentative de fotbal ale scolilor, formate din elevi ale claselor a V-VIII atat la baieti cat si la fete si anume:

Scoala Gimnaziala „Mihail Sadoveanu” Dumbravita si Scoala Gimnaziala ”Stefan cel Mare” Ibanesti, indrumate de profesorul coordonator al acestei activitati d-l Ciprian Corduneanu, Scoala Gimnaziala Nr.1 Hiliseu-Horia, indrumata de d-na prof. Raluca Macovei si Liceul Teoretic „A. Basota”, indrumat de d-l prof. Florin Ionel.

Meciurile s-au desfăşurat sistem turneu, fiecare cu fiecare, în care elevii echipelor reprezentative, au concurat cu voinţa de a căştiga, iar cei aproximativ 70 de elevi care au participat, au găsit lucrul pe care-l consider cel mai important, bucuria de a face miscare.     

La sfârşitul concursului, elevii echipelor au fost premiati cu diplome şi au fost felicitaţi de către profesorii îndrumători, echipa de fotbal baieti a Scolii Dumbravita - Ibanesti şi echipa de fotbal fete a Liceului din Pomîrla castigand competiţia. (prof.Ciprian-Ovidiu CORDUNEANU)

ZiareBotosani.ro

Sport: Alte articole din Botosani