PROFIL DE CAMPION: Loredana Toma – ibăneşteanca de aur a halterelor româneşti

PROFIL DE CAMPION: Loredana Toma – ibăneşteanca de aur a halterelor româneşti

Loredana Toma, originară din Ibăneşti, este una din tinerele halterofile a Clubului Sportiv Botoşani care a impresionat şi a confirmat de-a lungul evoluţiei sale aşteptările şi încrederea celor care o îndrumă şi o susţin. La doar 18 ani, Loredana ne reprezintă cu mândrie la orice competiţie naţională şi internaţională.

În 2007, Loredana a avut prima întâlnire cu sala de antrenamente când, în urma unei selecţii efectuate de antrenorul Constantin Urdaş la Şcoala din Ibăneşti, a fost cooptată la Clubul Sportiv Botoşani. De atunci, sportiva a intrat pe drumul glorios al marilor campioni, cucerind 3 medalii de aur la Campionatul Naţional de cadeţi şi în acelaşi timp reuşind să stabilească două recorduri naţionale. În 2008 şi în 2009, Loredana a urcat din nou pe podium, obţinând locul I atât la Cupa României la cadeţi, cât şi la Cupa României la juniori şi tineret, şi de asemenea o medalie de argint la Campionatul Naţional de seniori. Tot în 2009, halterofila a obţinut 3 medalii de argint la Campionatul European de juniori desfăşurat în Israel.

Anul 2011 a venit cu alte medalii de aur şi argint pentru Loredana la Campionatul European de juniori din Polonia. În anul următor, sportiva se ambiţionează şi mai mult şi cucereşte pentru România 3 medalii de aur la Campionatul European de juniori II, 3 medalii de argint la Campionatul Mondial din Slovacia şi 3 medalii la Campionatul European de juniori I, din Israel.

Cel mai fructuos şi mai frumos an pentru tânăra sportivă este 2013. Loredana şi-a arătat din nou valoarea reuşind cea mai bună performanţă a carierei sale şi cel mai bun rezultat din istoria halterelor botoşănene: 2 medalii de argint la stilul ”aruncat” şi un bronz la stilul ”smuls” în cadrul Campionatului European de seniori din Albania.

În spatele acestor rezultate excepţionale obţinute de Loredana stau multe ore de muncă în sala de antrenamente. Aceasta se antrenează câte 4 ore pe zi, 2 ore dimineaţa şi 2 ore seara, pe săptămână ridicând aproximativ 50-60 de tone. Vicecampioana recunoaşte că sportul de performanţă necesită şi unele sacrificii din partea sportivului: ,,Mi-am sacrificat distracţia, plimbările cu prietenii, vacanţele, deoarece având un antrenament dimineaţa, şcoală de la amiază şi încă un antrenament seara nu prea mai ai timp de altceva…dar nu am vrut niciodată să renunţ la acest sport”.

Cu multă seriozitate, ambiţie, talent, susţinere morală şi materială din partea familiei, Loredana Toma doreşte să-şi încerce şansa şi la Jocurile Olimpice din 2016 de la Rio de Janeiro, unde sperăm să obţină un loc fruntaş. Până atunci, Loredana se concentrează pentru competiţiile europene şi mondiale unde trebuie să îşi facă simţită prezenţa şi să câştige. În prezent se pregăteşte pentru Campionatul Mondial de seniori care se va desfăşura în luna noiembrie, în Polonia.

Domnul primar al comunei Ibăneşti, ing. Romică Magopeţ o felicită pentru performanţele excepţionale obţinute în cadrul competiţiilor naţionale şi internaţionale de până acum, şi îi urează „o carieră sportivă de excepţie, presărată cu multe medalii şi succese”.

,,Loredana este un model puternic de ambiţie, perseverenţă, sacrificiu şi de muncă intensă. Este o sursă de inspiraţie pentru tânăra generaţie. Întreaga comună o susţine şi îşi exprimă aprecierea faţă de efortul permanent depus pentru a duce România pe cea mai înaltă treaptă a podiumului”, a mai precizat domnul primar ing. Romică Magopeţ.

[gallery link="file" orderby="rand"]

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

AJOFM Botoșani pregătește prima Bursă a locurilor de muncă din anul 2024. Vezi detalii!

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.