Olanda, ultima speranţă a României

Olanda, ultima speranţă a României

Tricolorii au câştigat cu 4-0 în Andorra şi speră la un pas greşit al turcilor în ultima etapă. România speră în continuare la calificarea în play-off-ul pentru turneul final al Cupei Mondiale de anul viitor, din Brazilia.

Oamenii lui Victor Piţurcă aveau nevoie de o victorie la scor de maidan în micuţul stat din Pirinei pentru a păstra şanse de calificare şi în cazul unui succes al Turciei în faţa Olandei, în meciul decisiv de la începutul săptămânii viitoare.

Cu toate acestea, românii nu au ameninţat mai deloc poarta gazdelor în prima repriză, primul gol venind abia în minutul 41, de la Claudiu Keşeru, atacantul de la Bastia fiind la prima reuşită din carieră în tricoul primei reprezentative.

După pauză, România a marcat de trei ori, prin Bogdan Stancu, Gabriel Torje (penalty) şi Costin Lazăr. Tricolorii mai puteau marca, însă Gicu Grozav, Ciprian Marica şi Torje au irosit câteva mari ocazii.

Victoria turcilor în Estonia, scor 2-0, face aproape imposibilă posibila accedere a românilor la baraj în caz de egalitate de puncte. În acest moment, cele două formaţii sunt separate de patru goluri. România având nevoie de un succes la cinci goluri cu Estonia, dacă "ienicerii" câştigă cu 1-0 duelul cu Olanda.

Scorul zilei nu a fost stabilit la Andorra la Vella, ci la Amsterdam, unde Olanda a eliminat Ungaria din cursa pentru Mondiale cu scorul de 8-1.

Diferenţa de scor surprinde, mai ales având în vedere faptul că "Portocala Mecanică" e deja calificată la turneul final, dar şi că Ungaria nu a mai pierduse la şapte goluri diferenţă din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Este cea mai severă înfrângere din istoria selecţionatei maghiare, care mai cedase de trei ori cu scorul de 7-0.

Robin van persie a reuşit un hat-trick pentru batavi, care au mai înscris şi prin Kevin Strootman, Jeremain Lens, Arjen Robben, Rafael van der Vaart şi autogolul lui Szllard Devecseri. Pentru maghiari a înscris Balasz Dzsudzsak, din penalty.

Calculele sunt simple pentru tricolori înaintea ultimei etape din Grupa D: victorie cu Estonia şi rezultat pozitiv obţinut de Olanda în Turcia. Dacă scenariul se respectă, România va juca barajul pentru calificarea la Cupa Mondială.

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Spectacol pentru adulți al Teatrului din Galaţi la Teatrul „Vasilache”: „Natură moartă cu nepot obez”

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.