Lucian Bute, depistat pozitiv la testul antidoping!

Lucian Bute, depistat pozitiv la testul antidoping!

Boxerul român ar fi picat un test antidoping. Informația a apărut în presa canadiană, care îl citează pe promotorul Yvon Michel. În organismul sportivului ar fi fost descpoerit un steroid anabolizant. Lucian Bute (36 de ani) ar fi fost testat imediat după meciu cu Badou Jack, disputat luna trecută, la Washington și încheiat la egalitate.

Bute riscă să-și încheie cariera după ce a fost depistat pozitiv la testul antidoping care a fost efectuat după lupta cu Badou Jack, în urmă cu o lună. WBC a anunțat că a deschis o anchetă, iar boxerul român va fi cel mai probabil suspendat provizoriu, potrivit digi24.

Președintele WBC, Mauricio Sulaima, a anunțat că Lucian Bute ar fi folosit ostarină, substanță interzisă de regulamentele WADA (Agenția Mondială Antidoping). WBC a fost informată despre cazul de dopaj al pugilistului român de către Comisia de box și wrestling din Washington.

Ostarina, cunoscută și sub numele de enobosarm este un modulator selectiv al receptorilor androgenici, care se află încă în stadiul de dezvoltare. Crește rezistența fizică, acționând ca steroizii anabolizanți. Substanța a fost trecută pe lista celor interzise în ianuarie 2008.

Lucian Bute are în palmares 32 de victorii (25 KO), un meci egal și 3 înfrângeri la profesioniști.

Dacă va fi găsit vionvat de dopaj, boxerul riscă minimum doi ani de suspendare. De asemenea, îi va fi rtrasă bursa pentru meciul cu Badou Jack, 500.000 de dolari, iar cariera lui ar fi practic încheiată. sursa:click.ro

Stirea anterioara

A început să-şi renoveze casa, dar, când a dărâmat un perete, a descoperit grozăvia! - FOTO

Stirea Urmatoare

Pentru al doilea an consecutiv luptătorii U20 de la Liceul Sportiv Botoșani sunt lideri incontestabili la nivel național

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.