Lionel Messi a câştigat pentru a patra oară consecutiv Balonul de Aur

Lionel Messi a câştigat pentru a patra oară consecutiv Balonul de Aur

Mijlocaşul argentinian al echipei FC Barcelona, Lionel Messi, a câştigat, luni seară, pentru a patra oară consecutiv Balonul de Aur, trofeu decernat în cadrul unei gale desfăşurate la Zurich, fiind primul fotbalist care reuşeşte această performanţă.

Messi, câştigător şi în 2009, 2010 şi 2011, i-a învins în lupta pentru trofeul FIFA Balonul de Aur 2011 pe coechipierul său de la FC Barcelona, Andres Iniesta, şi pe fotbalistul echipei Real Madrid, Cristiano Ronaldo. Trofeul a fost înmânat de fostul internaţional italian Fabio Cannavaro şi de preşedintele FIFA, Joseph Blatter.

Argentinianul a devenit primul fotbalist care a câştigat de patru ori Balonul de Aur, depăşindu-i pe olandezii Johan Cruyff (1971, 1973, 1974) şi Marco van Basten (1988, 1989, 1992) şi pe francezul Michel Platini (1983, 1984, 1985).

Messi, în vârstă de 25 de ani, a câştigat în 2012 Cupa Spaniei cu FC Barcelona şi a ajuns până în semifinalele Ligii Campionilor. El a înscris 91 de goluri în 2012, depăşind recordul germanului Gerd Muller (85 de goluri în 1972), scrie MediaFax.

Aceasta este a treia ediţie în care FIFA şi France Football au decernat împreună trofeul Balonul de Aur.

În cadrul galei de la Zurich a avut loc şi un moment artistic susţinut de cântăreaţa scoţiană Amy Macdonald.

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Intervenție cu șenilata după ce o tânără a căzut de pe bicicletă și s-a rănit

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.